Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sajam turizma Place2go

Turiste mame egzotičnim plesom, kavom i baklavama

18.03.2017.
u 09:16

S obzirom na to da je popis izlagača prešao brojku od 180, sajam je preseljen u veći prostor, pa se tako ove godine održava u Areni. Ulaz je besplatan, a građani ga mogu posjetiti još danas i sutra od 10 do 19 sati.

Najveća je otočna država na svijetu koju nazivaju i tropskim rajem. Ima više od 17 tisuća otoka, od kojih su neki pravi turistički biseri, i upravo su tu raznolikost predstavnici Indonezije odlučili promovirati među posjetiteljima Međunarodnog sajma turizma Place2go u Zagrebu.

Nije sve Bali, tu je i Sulawesi

– Sve smo popularnija destinacija među Hrvatima, no oni koji odabiru Indoneziju uglavnom žele na Bali. Mi im hoćemo pokazati da ima još zanimljivih odredišta poput Jave, Lomboka, Sulawesija... Predstavljamo im jedanaest još neotkrivenih destinacija – objasnila je Iris Kanaan, jedna od prezenterica koja posjetitelje na sajmu, osim s prirodnim ljepotama Indonezije, upoznaje i sa specifičnim vrstama kave po kojima su poznati. Čula je, naime, da su Hrvati jako slabi na ispijanje kave pa im je ovo bio dodatni adut da privuku goste. Ona je, pak, u Zagreb došla s otoka Jave, i to baš na naš najveći sajam turizma koji se održava već šesti put, a na njemu se ove godine predstavlja dvadesetak zemalja. Među njima su i Tanzanija, Tajland, Kanada, Tunis, Rusija... S obzirom na to da je popis izlagača prešao brojku od 180, sajam je preseljen u veći prostor, pa se tako ove godine održava u Areni. Ulaz je besplatan, a građani ga mogu posjetiti još danas i sutra od 10 do 19 sati.

Budući da se kaže kako ljubav ide kroz želudac, izlagači su odlučili i na taj način privući goste. Tako se na štandu Turske mogu probati originalni lokumi i baklave koje je pripremio İsmet Erman Gülgeç iz Istanbula, chef Turkish Airlinesa. Osim zanimljivih delicija, na tom se štandu, kao i na mnogim drugima, može sudjelovati u nagradnoj igri. Nagrade su uglavnom besplatna putovanja, ali i avionske karte za destinacije po vlastitom odabiru.

Ništa bez kasave

Nekoliko štandova dalje može se naći još egzotičnih specijaliteta, pa se tako nudi i zmajevo voće iz južnih zemalja, ali i kasava, vrsta krumpira karakteristična za Južnu Ameriku i Indiju, zemlju koju na sajmu predstavljaju plesačice Olga Makić i Tamara Pokrajčić. Svojim su pokretima i karakterističnom glazbom u Zagreb donijele dašak egzotike, a kod njih će posjetitelji danas moći tijelo oslikati kanom.

Danas i sutra Zagrepčane na Place2go sajmu očekuju i brojna druga događanja, poput egzotičnih nastupa te predavanja poznatih putopisaca i svjetskih putnika. A osim o dalekim destinacijama, posjetitelji se mogu informirati i o hrvatskim ljepotama jer se prezentiraju i naši nacionalni parkovi, parkovi prirode, otoci, gradovi... •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije