Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Analizirao izvješća

Troskot: Gradska uprava kriva je za loše poslovanje vrtića

12.02.2021.
u 13:02

Glavni je problem to što Grad Zagreb kao osnivač, kaže MOST-ov kandidat za gradonačelnika, ne isplaćuje akontacije za troškove

Zagrebački gradski vrtići lani su zabilježili gubitak od gotovo 100 milijuna kuna, a u 2019. više od 73 milijuna.

Iznio je to Mostov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Zvonimir Troskot, koji je sa svojim timom izradio analizu temeljenu na financijskim izvješćima koja su gradski vrtići ovih dana objavili na svojim web-stranicama. Analizirali su izvješća svih šezdeset dječjih vrtića u vlasništvu Grada Zagreba. Gubici i loše poslovanje, kazao je Troskot, dugogodišnji su trend, nastao i prije epidemije i potresa, a glavni je problem neredovita uplata akontacija Grada Zagreba vrtićima za materijalne troškove, hranu i druge rashode.

– Bez tog novca koji je Grad dužan isplatiti vrtići jednostavno ne mogu podmiriti sve obveze dobavljača i tako akumuliraju gubitke – rekao je Troskot i dodao da je za otežano poslovanje vrtića krivac isključivo Grad kao njihov osnivač.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije