Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priznanje

Trg bana Jelačića među 20 najljepših u Europi

trg
VL
06.12.2010.
u 16:06

Na blogu posvećenom europskom turizmu Trg je uvršten u konkurenciju. Ipak, nakon glasovanja ostao je na samom začelju te ljestvice

Zagrepčanima glavni trg služi na ponos, ali uvijek je lijepo čuti kad ga među najljepše uvrste oni koji u Zagrebu ne žive. Naime, na popularnom je belgijskim blogu Stedentripper.com posvećenom europskom turizmu Trg bana Josipa Jelačića uvršten je među 20 najljepših trgova u Europi.

Iako je nakon glasovanja više od 1000 ljudi završio na samom začelju i ovaj je plasman svakako vrijedan spomena.

– Mislim da je ovaj rezultat super i ponosni smo na njega. Nevjerojatno je da su nas uopće uzeli u obzir u tako širokoj konkurenciji – kazala je Darja Juzbašić, voditeljica za odnose s javnošću Turističke zajednice grada Zagreba.

Inače, upravo je TZ grada Zagreba najzaslužnija za popularnost hrvatske metropole među turistima. Proteklog je ljeta u Zagrebu samo u srpnju ostvareno 21 posto više dolazaka te 35 posto više noćenja nego prošle godine u srpnju. U kolovozu je pak rast broja dolazaka i noćenja bio u odnosu na kolovoz prošle godine tek 1 posto, ali i to je mnogo ako se uzme u obzir da je prošle godine u kolovozu bio sjajno posjećeni koncert skupine U2.

– Napokon ubiremo plodove promocije na kojoj sustavno radimo posljednjih pet godina. Zagreb je napokon postao odredišna točka umjesto tranzitne – ističe Darja Juzbašić.

Zanimljivo je istaknuti da se napokon posebno isplatila promocija Hrvatske i Zagreba u Španjolskoj, pa su tako upravo Španjolci najčešći turisti u Zagrebu. Metropola je vrlo popularna i među Talijanima, Francuzima, Nijemcima, Japancima, Poljacima...

Komentara 15

DE
detour
16:31 06.12.2010.

zagreb je jedsan od najdosadnijih glavnih gradova europe. zagreb ima komparativno namanju pjesacku zonu, a u gradu nakon 23 sata prakticki nema kafica koji radi. nije stvar u velicini grada vec sadrzaju tj gradskoj politici.

TA
tanburo
17:50 06.12.2010.

naljepši je trg Bana Jelačiča, sigurno da je a vi se sramite koji komentirate i kažete da nije!!!ko svoje ne cjeni tuđe ne poštuje!!

EU
eugenie
11:58 07.12.2010.

ne među, najljepši je!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije