Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
upoznavanje kultura

Tražitelji azila u Dugavama s građanima jeli grah i afričke specijalitete

Grah Dugave
Foto: Centar za mirovne studije
1/3
01.05.2014.
u 18:55

Centar za mirovne studije organizirao druženje građana sa svojim aktivistima i tražiteljima azila koji borave u hotelu Porin. Jeo se prvomajski grah i afričke i američke delicije od graha, plesalo uz ritam bubnjeva...

Osim u Maksimiru, kao središnjem mjestu proslave Praznika rada u Zagrebu, prvomajski se grah konzumirao i drugim zagrebačkim kvartovima. U Dugavama, su, primjerice, stanovnici uživali u druženju uz aktiviste i prijatelje Centra za mirovne studije (CMS).

Uz hrvatsku tradiciju prvomajskoga graha upoznali su i kulinarske običaje i kulture afričkih zemalja, zahvaljujući stanarima Prihvatilišta za tražitelje azila u Hotelu Porin.

Foto: Centar za mirovne studije

- Dvjestotinjak ljudi je kušalo nigerijska, tuniška, kamerunska i američka jela od graha, ali i 'domaći' bilogorski grah. Osim graha, prisutni su imali priliku piti tradicionalni crni čaj i naučiti pokoju afričku izreku uz svaku šalicu čaja - priopćuju iz Centra za mirovne studije, dodajući da se uz hranu zabavljalo i u afričkim ritmovima nekolicine bubnjara, koji su goste i rasplesali.

-Željeli smo približiti ljude, podneblja, gastronomije, akcijom prvomajskog graha željeli smo stanovnicima Dugava i drugim sugrađanima/kama ponuditi priliku za upoznavanje drugih i drugačijih u prijateljskom ozračju, uz nove okuse, boje i ritmove - reče Emina Bužinkić iz CMS-a, organizatorica kulinarske radionice i prezentacije Okus doma.

>>To nisu kradljivci i ubojice, nego oni koji bježe od zla

>>Azilantima ne dolazi liječnik, ali imaju pravo na zdravstvenu zaštitu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije