Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slažete li se?

Tratinska kao paralelni centar Zagreba: 'Treba ju osloboditi od auta i parkirališta te transformirati'

Zagreb: Tratinska ulica postala centar kulturnih doga?anja
Foto: Emica Elvedji/POSEBNA PONUDA
1/6
06.11.2023.
u 09:00

O novim i budućim pješačkim zonama u Zagrebu, o mogućnostima koje postoje već sada, ali i onima koje su još u perspektivi, te o tome što konkretno Tratinska ulica i zona oko nje može i treba postati, raspravljat će se sutra u Gradskoj knjižnici.

Ciklus tribina Grad  u Gradskoj nastavlja se sutra, 7. studenog u 19 sati u Gradskoj knjižnici Grada Zagreba u Galeriji Kupola na Starčevićevom trgu broj 6. Jedna od ideja i tema kojom se ciklus bavi, a posvećen joj je razgovor u utorak jest Tratinska ulica na Trešnjevki kao paralelni centar grada.

"Kako bi zagrebačka Tratinska ulica postala „tratinastija“, trebalo bi je osloboditi od automobila, osobito onih u mirovanju. Transformacija ove izuzetno važne ulice prema značajnijem pješačkom programu preduvjet je njezinu približavanju ulozi potencijalnog paralelnog centra grada", navode organizatori u priopćenju.

O novim i budućim pješačkim zonama u Zagrebu, o mogućnostima koje postoje već sada, ali i onima koje su još u perspektivi, te o tome što konkretno Tratinska ulica i zona oko nje može i treba postati govorit će arhitekt i urbanist Borislav Doklestić i Janko Večerina, liječnik koji se bavi utjecajem javnih prostora na zdravlje. Urednik i voditelj razgovora je Saša Šimpraga.

22.09.2020., Zagreb - Tratinska ulica, zila kucavica Tresnjevke nekada je bila prepuna radnji i malih obrta. Danas je to ulica u kojoj se pjesaci bore s biciklistima i parkiranim automobilima, a izlozi zatvorenih radnji oblijepljeni su plakatima."nPhoto: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

POVEZANI ČLANCI:

Program Grad u Gradskoj nastao je u suradnji Udruge za nezavisnu medijsku kulturu, izdavača portala H-Alter, i Knjižnica grada Zagreba te je podržan od Grada Zagreba putem javnog poziva Kultura i umjetnost u zajednici.

VIDEO Divlja svinja u dvorištu u Lučkom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije