Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Život

Srušio Guinnessov rekord pa gurao auto do 107. km: 'Ovo je bilo van svih mogućnosti'

Rekord je oborio nakon manje od 17 sati guranja u Držićevoj ulici kada je prešao 83 kilometar, a nakon podneva prešao je i stoti kilometar
28. travnja 2019. u 16:29 54 komentara 26693 prikaza
Zagreb: Tomislav Lubenjak srušio Guinnessov rekord
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/33

Dok je u nedjeljno jutro većina Zagrepčana bila još u krevetu i trljali su krmeljave oči, mladi trener Tomislav Lubenjak proveo ga je na ulici. Spavao nije cijelu noć. No ne zato što je lumpovao sa svojim prijateljima već kako bi uspio u svom naumu i pothvatu za koji se pripremao mjesecima. Nedjelju je dočekao deset kilograma lakši nego dan prije i vidno umorniji, no zadovoljan jer je uspio ostaviti svoj trag u legendarnoj knjizi rekorda.

Video - Trenutak kad je Tomislav Lubenjak završio svoj pothvat

U 7.30, satima prije nego što je predvidio da će to učiniti, oborio je svjetski rekord u guranju automobila u vremenu od 24 sata i time se upisao u “Guinessa”. Do sad rekord je držao Poljak Przemyslav Marczewski - s 82,28 kilometara, a ovaj bivši košarkaš na Držićevoj je obilježio prelazak osamdeset i trećeg kilometra. “Prešišao” je i rekord guranja automobila u paru od 95,07 kilometara, čiji su nosioci Makedonci Aleksandar Čekorov i Aleksandar Smilkov, kad je kraj Strojarske ulice prošao stoti kilometar nešto iza 12.30. Tomislav je vozio krugove po Vukovarskoj - od zgrade Zagrepčanke do Donjih Svetica. Kako mu je njegovom pothvatu Grad izašao u susret, svo vrijeme pratila ga je policija te naravno službeni automobil Guinnessa.

Video - Tomislav Lubenjak oborio je Guinnessov rekord

Pomagala i baka Marica

Vozači su se mijenjali svaka četiri sata, a Tomislavova baka Marica vozila je dvije dionice: od 19-23 te završni dio od 11-3.-Nije bilo naporno, ali uopće, ja se veselim što je moj Tomislav napravio i više od onog što je želio - prešli smo preko 100 km, tj 106 km i 903 metra. - kaže Marica. Na cilju su ga čekali tim i njegovi obožavatelji - uglavnom ženskog roda koje Tomislav trenira u Core Gymu. -Tomu jako volimo, postali smo i prijatelji kroz treninge i morale smo ga doći podržati. Za njega ništa nije teško - nama je bilo teže nego njemu. Imale smo vjeru u njega i ne znamo tko bi mogao napraviti ovakav pothvat, uglas su rekle, a neke su mu donijele i palačinke koje je Tomin tim “slistio” dok se on oporavljao u šatoru od dvadesetičetverosatnog guranja.

Video - Tomislav Lubenjak krenuo u obaranje Guinnessova rekorda

Sutkinja Guinnessovih rekorda impresionirana

A sama zvijezda događaja nakon što je dobio certifikat kaže da se osjeća ispunjeno. -To je lijep miks osjećaja i preporučujem ljudima da što naume da to i naprave. U nijednom trenutku nisam posustao, za to sam trenirao 9 mjeseci, glava je bila spremna, a tijelo je išlo koliko je išlo. Sad ću se “rekuperirati” desetak dana, a onda ću razmišljati o novim ciljevima, zaključuje ovaj inspirativni mladić.

Baka Marica | Autor : Ana Tenžera Foto: Ana Tenžera

 

Maja, Ana Maria, Andrijana, Josipa, Petra, Ema, Nikolina i Tihana: Itekako možemo biti korisne hrvatskom zdravstvenim sustavu u pandemiji COVID-19! Ako je staž obavezan, zašto ga ne omoguće, a ako je to nemoguće, neka ga ukinu
PRIPRAVNICI U NEIZVJESNOSTI
Zovete umirovljenike, a mi čekamo na posao i po nekoliko godina?!
Psorijaza
SVJETSKI DAN PSORIJAZE
Srušimo stereotipe zajedno: Međunarodni glas za bolji život