Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UKIDANJE MJERE

Na prosvjedu roditelja odgojitelja pozlilo jednoj prosvjednici, intervenirala je Hitna

Foto: Hana Ivković
1/9
09.12.2021.
u 12:30

Podržali su ih Karolina Vidović Krišto i Miroslav Škoro

Tomica, javi se! Gdje si se sakrio, od 8.30 roditelji odgojitelji dovikuju zagrebačkom gradonačelniku, ovaj put ispred Gradske vijećnice na Gornjem Gradu. Od 9 sati, naime, održava se sjednica Gradske skupštine u kojoj je na dnevnom redu prijedlog proračuna za 2022. godinu, a po hitnom postupku pokušat će se uvrstiti i odluka o drastičnom smanjenju mjere "roditelj odgojitelj" te novčane pomoći za novorođeno dijete. 

Ovo je sad već šesti prosvjed roditelja odgojitelja, a podržati su ga došli  gradski zastupnici Mosta i Domovinskog pokreta, kao i saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto.

09.12.2021., Zagreb - Prosvjed majki odgajateljica ispred Gradske skupstine zbog najave modificiranja te mjere o kojoj ce se danas raspravljati u Gradskoj skupstini.
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Atmosfera ispred Vijećnice je dinamična, pušta se glazba, a roditelji fućkaju, pjevaju, i skandiraju: "Tomice, javi se!" Kako kažu organizatori prosvjeda, što god se dogodilo svoja okupljanja neće zaustaviti, a pripremaju i sudske tužbe. 

U međuvremenu je na skupštinu došao Miroslav Škoro koji je podržao prosvjednike i obratio se medijima.

"Kad smo se u kampanji sučeljavali gospodin Tomašević i ja, bio sam rekao da se iskreno bojim da će on ukinuti ovu mjeru. Na to mi je on rekao da obmanjujem javnost. Eto toliko. Mislim da je mjera dobra i da je nije trebalo dirati", kazao je Škoro.

Tijekom prosvjeda jednoj je prosvjednici pozlilo zbog čega je intervenirala hitna pomoć. Navodno je riječ o epileptičnom napadu.

Foto: Hana Ivković

Komentara 59

OZ
ozbiljan22
09:28 09.12.2021.

Idite delat, ali ne dicu, plaćajte mirovinsko i zdravstveno. A ne da vam drugi plaćaju mirovinu.

DU
Deleted user
10:03 09.12.2021.

Prosvjedovati bi trebali oni kojima se otima novac za ovu beskorisnu i nepravednu mjeru.

WT
WTF!
09:52 09.12.2021.

Svojevremeno vas Bandić iskoristio za svoje ciljeve a vi nasjeli. Bilo je jasno već u samom startu da ta mjera nebu vječno trajala i samo je bilo pitanje vremena kad će doći do ukidanja iste.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije