Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Tomašević optužio pročelnika Ureda za obrazovanje, stigao odgovor od Grada

Na to je ubrzo ragirao i sam Lovrić priopćenjem, u kojem navodi da je pokrenuto tek sedam prekršajnih prijava zbog širenja lažnih vijesti, a naglasio je i da mnogi roditelji inicijativa nisu u stvari roditelji iz tih škola
13. veljače 2021. u 13:13 32 komentara 4065 prikaza
Zagreb: Tomislav Tomašević o izlasku na lokalne izbore
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Iz platformi 'Možemo' i 'Zagreb je naš!' tvrde da je pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić poslao više desetaka prekršajnih i kaznenih prijavia protiv članova roditeljskih inicijativa koji su tražili da statičari pregledaju škole, a neki od njih su, navode, završili na obavjesnom razgovoru u policiji i s Centrom za socijalnu skrb. 

VEČERNJI TV Renato Petek: Evo zašto je Tomašević krivac što još uvijek imamo Bandića na vlasti

- Možete zamisliti kako su se osjećali roditelji kad su ih nazvali iz Centra za socijalnu skrb i zatražili da s njima obave razgovor o tome kako odgajaju svoju djecu. Ovo je zlouporaba instituacija od strane Ivice Lovrića kakvu ja ne pamtim. Ovo je razlog za njegovu momentalnu ostavku - rekao je danas na konferenciji za novinare čelnik platforme i Tomislav Tomašević ispred jedne od potresom oštećenih škola. 

Na to je ubrzo ragirao i sam Lovrić priopćenjem, u kojem navodi da je pokrenuto tek sedam prekršajnih prijava zbog širenja lažnih vijesti, a naglasio je i da mnogi roditelji inicijativa nisu u stvari roditelji iz tih škola. Priopćenje prenosimo u cjelosti. 

   - Nastavno na današnju konferenciju za medije platforme Možemo! i stranke Zagreb je naš! na temu prekršajnih i kaznenih prijava, ističemo kako je tijekom press konferencije iznesen niz neistinitih navoda te se na istu očitujemo kako slijedi.

Zagreb: Tomislav Tomašević održao konferenciju za medije 'USPIO NEMOGUĆE' HDZ o Tomaševiću: 'Zajapurenom malicioznošću sustigao je najpoznatije zle proroke SDP-a'

Prije svega, g. Tomašević na spomenutoj konferenciji navodi kako je protiv roditelja podneseno nekoliko desetaka kaznenih i prekršajnih prijava. Gradski ured za obrazovanje podnio je ukupno 7 prekršajnih prijava zbog širenja lažnih vijesti. Kao primjer prekršajne prijave zbog širenja lažnih vijesti ističemo primjer roditelja u OŠ Dr. Ivan Merz koji je u svom mailu upućenom svim roditeljima škole iznio niz neistinitih navoda, netočnih tvrdnji. optužbi i difamacija, tvrdeći, između ostalog, da se radovi na obnovi OŠ Dr. Ivan Merz „izvode bez projektne dokumentacije“, ističući pritom da obnova škole „nije u okvirima zakona“. Neistinite tvrdnje spomenutog roditelja vrlo su ozbiljne same po sebi, a posebice s obzirom na činjenicu da se isti u spomenutom podnesku poziva na autoritet struke tvrdeći kako „preko deset godina radim kao nadzorni inženjer građevinske struke na velikim projektima u Hrvatskoj i nisam do sada doživio tako nešto pa sam ostao šokiran“. Ističemo kako je objekt Osnovne škole Dr. Ivan Merz obuhvaćen cjelovitom obnovom u smislu Zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije (NN102/20) te se obnova istog provodi sukladno svim zakonskim propisima. Štoviše, u tijeku je otvoreni postupak javne nabave za izbor izvođača građevinskih radova pod nazivom „Hitni radovi na sanaciji oštećenja nastalih u potresu na objektu Osnovne škole Dr. Ivana Merza – II. faza“ te je sva relevantna dokumentacija o obnovi škole javno dostupna u sklopu spomenutog postupka javne nabave putem Elektroničkog oglasnika javne nabave Republike Hrvatske, broj objave: 2021/S F14-0004166. Unatoč tome, roditelj lažno tvrdi kako se obnova provodi bez ikakve dokumentacije!

Zagreb: Konferencija Kluba zastupnika lijevog bloka uoči 39. sjednice Gradske skupštine ALAT U BORBI PROTIV SEKSUALNOG NASILJA Rada Borić traži uvođenje obveznog seksualnog odgoja u škole

Nadalje, ističemo kako je i u slučaju jedne od podnesenih prekršajnih prijava za širenje lažnih vijesti o stanju Osnovne škole Frane Krsta Frankopana ustanovljeno kako lažne vijesti o stanju škole, unatoč činjenici kako škola u pitanju uopće nije oštećena u potresu, širi osoba koja nije roditelj škole niti o stanju škole ima ikakvih spoznaja. Poučeni primjerom OŠ Jure Kaštelana, nažalost, ne možemo biti sigurni da i u ovom slučaju nije riječ o zlorabi opravdanog straha roditelja uslijed postojeće situacije te još jednom perfidnom napadu orkestriranom od strane platforme Možemo! i stranke Zagreb je naš! s ciljem blaćenja gradske uprave Grada Zagreba, a sve ususret nadolazećim lokalnim izborima.

Podsjećamo da je na primjeru inicijative roditelja OŠ Jure Kaštelana ustanovljeno da glavni pokretači i najaktivniji članovi spomenute inicijative roditelja uopće nisu roditelji učenika OŠ Jure Kaštelana, a neki uopće nisu ni roditelji, iako su se u svim dopisima upućenima Gradskom uredu za obrazovanje, baš kao i u svojim objavama na društvenim mrežama, potpisivali i lažno predstavljali kao roditelji učenika spomenute škole(!?).

#ZAJEDNOZAGLAZBENU Ana Rucner svira za glazbenu školu u Sisku koja je stradala u potresu

Ustanovljeno je, međutim, kako su spomenute osobe koje su se lažno predstavljale kao roditelji škole i na društvenim mrežama širili strah i paniku među stvarnim roditeljima škole, zlorabeći postojeću situaciju i njihov opravdani strah, vijećnici gradskih četvrti, članovi, simpatizeri i financijeri platforme Možemo! i stranke Zagreb je naš!, što je g. Tomašević i sam priznao na sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba, iako je prvotno tvrdio kako je riječ isključivo u pomoći pri otvaranju i vođenju mail adrese i Facebook stranice. Izreći takvu tvrdnju, da u 2021. godini, baš nitko od roditelja učenika OŠ Jure Kaštelana ne zna otvoriti mail adresu i poslati mail, i pritom mu je potrebna pomoć člana stranke Možemo! krajnje je nevjerojatna!

Ističemo kako je javno dostupno i lako provjerljivo da se iste te osobe, prozvane na sjednici Gradske skupštine, kontinuirano potpisuju i predstavljaju kao roditelji učenika Osnovne škole Jure Kaštelana. Nadalje, čak i nakon upozorenja Gradskog ureda za obrazovanje upućenog na mail adresu inicijativajurekastelan@gmail.com  kako postoje spoznaje i dokazi da se ne radi o roditeljima škole već članovima i aktivistima platforme Možemo! s iste te mail adrese dolazi sljedeći odgovor: „Poštovani, svi koje smo naveli za uvid roditelji su učenika OŠ Jure Kaštelana kao i svi potpisnici zahtjeva“. Pritom je, valja to naglasiti, ime članice stranke Zagreb je naš! koja uopće nije roditelj te škole, a koje je dotad, očito omaškom, kontinuirano stajalo uz spomenutu mail adresu, zamijenjeno potpisom „Inicijativa Jure Kaštelan“.

Kada je riječ o kaznenim prijavama, ističemo kako su podnesene dvije kaznene prijave i to zbog prijetnje i poticanja na ubojstvo. Naime, na društvenim mrežama u jednoj od objava tema koje je gostovanje pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, g. Ivice Lovrića, u emisiji na javnoj televiziji objavljen je komentar kojim se izravno prijeti ubojstvom i poziva na ubojstvo pročelnika Lovrića.  Druga kaznena prijava, pak, odnosi se na direktnu prijetnju upućenu elektroničkom poštom Gradskom uredu za obrazovanje i pročelniku Lovriću.

  

Zbog 39 litara ulja
Bugarin proživljava dramu u Hrvatskoj: Dobio visoku kaznu, boravi u vozilu na granici
Oporavilište za divlje životinje u Osijeku
Briga o okolišu
Upoznajte ljude koji se brinu o divljim životinjama svaki dan
 • PetiElement:

  Mali vučko se zaigral.. ali veći problem je to, što se objavljuje svaki njegov prdac

 • bluescreen:

  Tomašević, Matula, Rada Borić, Raukar Urška...to je buducnost grada. 😂😂😂😂😂

 • Avatar LuckyLeprechaun
  LuckyLeprechaun:

  Aktivisti?! Služe se svim sredstvima, lažu, varaju, dreče, pa čak i insceniraju napade na sebe da bi dobili pozornost i progurali svoja mišljenja. A kad ih uhvatiš u laži, kažu "sve je to za veće dobro" i "važno je da ... prikaži još! se čuje".... i to bi kao trebalo opravdati njihove metode?