Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sklopljen posao

Tomašević odabrao Pripuza: Grad Zagreb milijunski posao s otpadom povjerio C.I.O.S. grupi

Tomašević i Pripuz
Foto: PIXSELL
1/3
18.10.2021.
u 15:33

Tomašević je svoj izbor opravdao “ekonomski najpovoljnijom ponudom”.

Prvo je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević poništio natječaj za glomazni otpad i najavio nabavku drobilice kako bi izbjegao odabir C.I.O.S grupacije koja je dala najpovoljniju ponudu.

Potom su iz C.I.O.S.-a poručili da imaju pune ruke posla i da ne mogu više zbrinjavati biootpad te su to preuzeli Čistoća i Zrinjevac, koji su zadaću jedva odrađivali zbog smanjenih kapaciteta. Onda je Grad raspisao novi natječaj za biootpad vrijednosti 36,5 milijuna pa je na njega stigla žalba koja je sve dodatno otegnula, a u rujnu su stigle dvije ponude, jedna i iz tvrtki u vlasništvu Petra Pripuza, a druga austrijskog Saubermachera. Tvrtke CE-ZA-R, Eko-flor plus i Reoma Grupa dale su ponudu na 33,6 milijuna kuna bez PDV-a, odnosno 42 milijuna s porezom, a Austrijanci su ponudili 36,3 milijuna bez PDV, tj. 45,3 milijuna s porezom.

Sad je Tomislav Tomašević, unatoč već zaoštrenim odnosima s Pripuzom, ipak odabrao njegove tvrtke, što je opravdao “ekonomski najpovoljnijom ponudom”. Saubermacherova ponuda ocijenjena je kao nepravilna jer nisu dokazali “sposobnost za obavljanje profesionalne djelatnosti iz točke 4.1.2 dokumentacije o nabavi” koja navodi da posao može dobiti samo onaj tko ima dozvolu nadležnog upravnog tijela za obavljanje djelatnosti gospodarenja otpadom. Protiv ovakve odluke može se dignuti i žalba u roku od deset dana.

Video - Pavo Kostopeč o promjenama u Holdingu: Jesu li otišli zbog nestručnosti ili se odustaje od nulte tolerancije na korupciju

Komentara 80

CA
cavecanem
15:47 18.10.2021.

Milan Tomašević ili Tomislav Bandić? Nisam siguran …

IL
ilustrator
15:59 18.10.2021.

začuđeni aktivisti, birači i simpatizeri nakon ovog mudrog poteza još više vole tomu, sandru, uršu i vilia! jer mogu, pa i nedosljedno!

Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
15:50 18.10.2021.

Nakon godine “vladanja” shvatit će mo da je u Zagrebu sve isto osim imena gradonačelnika .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije