Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UTROSTRUČENA DAVANJA

Tomašević na Trnju najavio nova ulaganja u sport, ali i obnovu važne dvorane

Foto: Grad Zagreb
1/4
25.05.2024.
u 13:33

Na obilježavanju Svjetskog dana sporta na Sportskom rekreativnom centru Trnje, gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je danas znatno povećanje ulaganja Grada Zagreba u sport, odnosno nove natječaje za vrhunski i školski sport, te jačanje Programa javnih potreba u sportu

"Cilj naše Gradske uprave je sustavno i kontinuirano unapređivanje sustava sporta i rekreacije u Zagrebu, od školskog i rekreativnog do vrhunskog“, kazao je je gradonačelnik Tomašević te dodao kako su ovaj tjedan raspisana dva natječaja za sufinanciranje vrhunskog sporta, u kojem su sredstva utrostručena u odnosu na prošlu godinu, te za pilot projekte koje će sportski savezi provoditi s učenicama i učenicima u školama.

Javnim natječajem za dodjelu financijske potpore vrhunskom sportu se zagrebačkim sportskim klubovima i savezima osiguravaju dodatna sredstva za podršku vrhunskim sportašima, njihovim trenažnim procesima i natjecanjima. Ukupna vrijednost natječaja je s prošlogodišnjih 1,3 milijuna eura podignuta na 4 milijuna eura, a najveći pojedinačni iznos po projektu ili programu je 700.000 eura. Prijave se podnose do 21. lipnja. Što se tiče Javnog poziva za financiranje pilot projekata u području sporta, njime se zagrebačkim sportskim savezima osiguravaju sredstva za osmišljavanje i provedbu sportskih aktivnosti namijenjenih učenicima koji će se provoditi u školama. Rok za prijave na ovaj Poziv je 30. lipnja.

„Uz to, rebalansom ćemo povećati ovogodišnji proračun za Program javnih potreba u sportu s 20 milijuna eura prošle godine na 25 milijuna eura ove godine”, naglasio je gradonačelnik Tomašević. „Sljedeći mjesec kreće i obnova Doma sportova koja se najavljivala 20 godina, a u srpnju i izgradnja bazena Špansko, prvog bazena na zapadu Zagreba”, zaključio je gradonačelnik, potvrđujući time veliki iskorak u ulaganjima u sport koji je prioritet ove gradske uprave.

VEZANI ČLANCI:

Na Svjetski dan sporta, gradonačelnik Tomašević najavio je i kampanju SPORT za sve = ZDRAVLJE za sve, kojom se građanke i građane želi osvijestiti o važnosti preuzimanja odgovornosti za vlastito zdravlje kroz redovitu tjelovježbu, sport i rekreaciju. U sklopu spomenute kampanje, uz financijsku podršku Grada, od 15. lipnja do 15. rujna na 50-ak lokacija u Zagrebu održavat će se program Rekreativno ljeto koji će građanima omogućiti brojne besplatne sadržaje - planinarenje, aerobik, plivanje, nordijsko hodanje, korektivna gimnastika, dječji Sportski kampovi i mnogi drugi sadržaji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije