Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPET PUKNULA CIJEV NA TREŠNJEVCI

Tomašević objavio tko će pokriti štetu u domovima: 'Do kraja tjedna trebalo bi biti sve sanirano'

Zagreb: Puknuće vodovodne cijevi na križanju Selske i Baštijanove
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/7
28.09.2021.
u 09:28

Već postoji projektna dokumentacija za rekonstrukciju tog cjevovoda, ističe gradonačelnik, a investicija iznosi 80 milijuna kuna

Jutros je na zagrebačkoj Trešnjevci ponovno došlo do puknuća vodovodne cijevi, a na teren je stigao i gradonačelnik Tomislav Tomašević. 

– Radi se o istom magistralnom cjevovodu koji je bitan za vodoopskrbu cijelog zapadnog dijela grada. Riječ je o cjevovodu iz 1964. Kad se gleda izgradnja ovog dijela grada, razvoj te gradnje nije pratio razvoj infrastrukture – objasnio je Tomašević za HRT.

Već postoji projektna dokumentacija za rekonstrukciju tog cjevovoda, ističe gradonačelnik, a investicija iznosi 80 milijuna kuna.

– To je nešto što bi se trebalo povući iz EU fondova. Trebalo bi se ulagati u vodoopskrbnu mrežu, ne samo ovdje već u cijelom gradu – naglasio je.

Kako je pojasnio, šteta je nastala na javnim institucijama, ali i kod privatnih stanara koju će pokriti polica osiguranja Holdinga. 

– Osigurali smo smještaj za ljude kojima je potrebno, osigurali smo i pitku vodu, na raspolaganju smo kako god možemo – zaključio je Tomašević.

Povodom cijele situacije Tomašević se oglasio i na svom Facebook profilu. 

- Ponovno je došlo do puknuća vodovodne cijevi u Selskoj ulici. Kao što smo rekli i u nedjelju, svi sugrađani koji su pretrpjeli štetu na svojim domovima moći će je prijaviti i to će pokriti osiguranje koje Holding uzima za ovakve situacije. Južni dio Selske ulice trebao bi biti pušten u promet sutra navečer, dok bi ovaj sjeverni dio trebao biti saniran do kraja tjedna, napisao je u statusu. 

Vatrogasci su jutros imali osam intervencija, a najveća šteta zabilježena je u učeničkom domu te u Sportskoj gimnaziji.

Komentara 66

RE
Retsudo
10:40 28.09.2021.

Tko će sad prosjedovati??? Eto prilike za Keti Šmajser, za osvetu!

Avatar HerojUlice4
HerojUlice4
10:31 28.09.2021.

Srećom grad vodi aktivist koji ni žarulju ne zna promijeniti....

PA
papiribica
09:43 28.09.2021.

Rijetko koji europski grad je propao kao Zagreb. Grad od milijun stanovnika ne ulaže ništa u ozbiljnu infrastrukturu: od vodovoda do mostova, željeznice, da ne velim nešto ambicioznije poput metroa ili brzih pruga. Ne znaš što je lošije: željeznički kolodvor, autobusni, mostovi ili zapušteni centar grada. A tek sportska infrastruktura: nogometni stadion je svjetska atrakcija. I to sve u gradu koji ima prosjek BDP-a po glavi stanovnika veći od prosjeka Europske unije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije