Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gradski vrtovi zagreb

'Tko dođe u moj vrt i nešto ukrade, drugi je dan na naslovnici'

Gradski vrt na Savici
Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
1/3
07.04.2014.
u 08:02

U ovoj godini planira se diljem Zagreba pronaći još 2000 vrtnih parcela za građane, te opremanje još tri manja vrta na području Sloboštine, Sesveta i Prečkog

Nakon godine dana, koliko postoji projekt “Zagrebački vrtovi”, i gradonačelnik Milan Bandić postao je korisnik vrtne parcele, i to one u gradskom vrtu na Savici, na Prisavlju.

Gradonačelnik tako koristi jednu od ukupno 1066 vrtnih parcela koliko ih je ponuđeno u sedam gradskih četvrti.

– Moj vrt završen je 70 posto, preostalih 30 posto bit će gotovo idući tjedan. Sve mora biti “po špagi”. Ovdje će biti stražar i, tko dođe u moj vrt, tko nešto ovdje ukrade, bit će na naslovnici drugi dan. A kad ovo sve skupa na ljeto dozrije, onda ćemo svi zajedno pobrati plodove i nositi ih doma, to je svrha ovoga što ovdje radimo – rekao je gradonačelnik pohvalivši se da je sve u svome vrtu sam zasadio.

Foto: Nina Đurđević/PIXSELL

Prema najavi, ove se godine planira pronaći mjesta za još dvije tisuće vrtnih parcela, a dodatno će se opremiti još tri manja vrta na području Sloboštine, Sesveta i Prečkog.

Zahtjev za davanje na korištenje vrtne parcele podnosi se u Gradskom uredu za poljoprivredu i šumarstvo. Ugovor se potpisuje na dvije godine.

>>Osjećajte se kao doma: U gradske vrtove Grad postavlja i zahode

>>Umjesto u kafićima kvartovsko druženje u društvenim vrtovima

Komentara 4

PO
poluprovokator
13:34 07.04.2014.

...na snimci se vidjelo kako radnik Zrinjevca ceprka zemlju a ne "vlasnik" ;-))

DO
doktorica
16:35 07.04.2014.

svi na slici su u čizmama jedino gradonačelnik u lak-cipelama?!A to da je sam sadio nebi trebalo biti čudno ipak je on dijete sa sela,a ako mu je sadio Zrinjevac pitanje je samo na čiji račun?

DU
dugi
17:37 08.04.2014.

I tako se krug zatvorio. Stigli so sa sela I zemlje. I sada se vracamo istim putem. I dok je ostali svijet krenuo istim putem I nastavio u industrilizaciju, mi smo napravili zaokret I vratilli se majci zemlji. A takoo smo daleko otisli u onom mraku da bi sada imali svijetlo I blato pod nogama ( tu ne ukljucujem onih 200 famiglia, jer oni se voze I njima ne treba zemlja da bi se prehranili.) Hvala ti Francek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije