Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stara zgrada

Tjelesni se održava u učionici, ali mjesta ima samo za pola razreda

škola, vidovec
Davor Višnjić/PIXSEL
14.09.2010.
u 09:30

"Ništa se ne mijenja i mislim da su naša djeca diskriminirana u odnosu na druge mališane. "

Iako vole svoju staru školu zbog izoliranosti od grada, učenici iz OŠ Vidovec svjesni su njezinih nedostataka.

– Školu pohađa 180 učenika, a zbog toga što imamo samo četiri učionice, raspoređeni smo u dvije smjene, po četiri odjeljenja u svakoj – objasnio je ravnatelj Darko Čižmek. Stara zgrada sagrađena je još 1935. pa su i zidovi na njoj popucali, a nastava iz tjelesnog održava se u malenoj učionici, takozvanoj svaštari, koja služi i za izborne predmete.

– Iako igralište izvan škole zadovoljava potrebe učenika, nemamo dvoranu za tjelesni pa smo primorani održavati nastavu u malenoj učionici i to na način da na satu može biti samo pola razreda, što ne zadovoljava pedagoške uvjete – dodao je ravnatelj. Đaci su zakinuti i za kabinetsku nastavu jer nema dovoljno prostorija u kojima bi se ona mogla održavati, pa se s laboratorijskom opremom prvi put susreću u srednjim školama.

Očajna je i majka jednog od učenika, Valentina Miličić, koja je i sama išla u tu školu:

– Sve je kao i u moje vrijeme. Ništa se ne mijenja i mislim da su naša djeca diskriminirana u odnosu na druge mališane.

Ključne riječi

Komentara 1

BU
BukiZG
23:08 14.09.2010.

E svašta. Kao da sve škole u RH imaju prikladnu dvoranu. Ja sam išao u školu u centru ZG pa nismo imali dvoranu nego je tjelesni bio ili na igralištu ili u učionici. Naravno da bi bilo lijepo da su sve skole u RH vrhunski opremljene. Možda jednog dana i budu, ali ne tako brzo. Uostalom ni najbolje opremljena škola ne može pomoći onima koji ne žele učiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije