Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Tjelesni se održava u učionici, ali mjesta ima samo za pola razreda

"Ništa se ne mijenja i mislim da su naša djeca diskriminirana u odnosu na druge mališane. "
14. rujna 2010. u 09:30 1 komentara 34 prikaza
škola, vidovec
Foto: Davor Višnjić/PIXSEL

Iako vole svoju staru školu zbog izoliranosti od grada, učenici iz OŠ Vidovec svjesni su njezinih nedostataka.

– Školu pohađa 180 učenika, a zbog toga što imamo samo četiri učionice, raspoređeni smo u dvije smjene, po četiri odjeljenja u svakoj – objasnio je ravnatelj Darko Čižmek. Stara zgrada sagrađena je još 1935. pa su i zidovi na njoj popucali, a nastava iz tjelesnog održava se u malenoj učionici, takozvanoj svaštari, koja služi i za izborne predmete.

– Iako igralište izvan škole zadovoljava potrebe učenika, nemamo dvoranu za tjelesni pa smo primorani održavati nastavu u malenoj učionici i to na način da na satu može biti samo pola razreda, što ne zadovoljava pedagoške uvjete – dodao je ravnatelj. Đaci su zakinuti i za kabinetsku nastavu jer nema dovoljno prostorija u kojima bi se ona mogla održavati, pa se s laboratorijskom opremom prvi put susreću u srednjim školama.

Očajna je i majka jednog od učenika, Valentina Miličić, koja je i sama išla u tu školu:

– Sve je kao i u moje vrijeme. Ništa se ne mijenja i mislim da su naša djeca diskriminirana u odnosu na druge mališane.

Adrenalinska Hrvatska
Adrenalinska Hrvatska
Rafting može biti idealna zabava, ali hrvatske rijeke kriju mnoge opasnosti

A1 izdvaja za Vas

  • BukiZG:

    E svašta. Kao da sve škole u RH imaju prikladnu dvoranu. Ja sam išao u školu u centru ZG pa nismo imali dvoranu nego je tjelesni bio ili na igralištu ili u učionici. Naravno da bi bilo lijepo da su ... prikaži još! sve skole u RH vrhunski opremljene. Možda jednog dana i budu, ali ne tako brzo. Uostalom ni najbolje opremljena škola ne može pomoći onima koji ne žele učiti.