Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljutiti stanari

Terasom kafića u Nehajskoj blokirao put oko zgrade

12.09.2014., Zagreb - Susjedi koji zive pored kafica Pinocchio na Tresnjevci zale se na to da je terasa i nadogradnja kafica ilegalna, te im je zatvoren vatrogasni pristup zgradi.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
24.09.2014.
u 19:25

Vlasnik R. Šaler: Terasa je legalna, sve su to lažne optužbe

Gotovo dvije godine svađaju se s vlasnikom kafića Robertom Šalerom koji im je, kažu stanari Nehajske na broju 6, blokirao prolaz do zgrade.

Sagradio je vanjsku terasu i postavio tendu bez ikakvih dozvola pa se do garaža smještenih iza zgrade može jedino pješice. Kad bi izbio požar, vatrogasno vozilo nikako ne bi moglo proći. Zvali su komunalne redare, slali dopise Gradu Zagrebu, sastajali se s pročelnikom Gradskog ureda za prostorno uređenje. Čak su slali dopise Ministarstvu graditeljstva, odakle su poslali građevinsku inspekciju.

Na javnoj površini

– Prvo je ispisano rješenje o rušenju, no vlasnik je za terasu podnio rješenje o legalizaciji. Dok traje proces, ne smije se ništa dirati. Stanari ne mogu prolaziti oko svoje zgrade, u čemu mi vlasnici poslovnog prostora u prizemlju trpimo najveću štetu jer nam stvara problem u svakodnevnom radu – kazao je Jure Ivančić, čija supruga pokraj spomenute terase također drži kafić. Tako, primjerice, svu dostavu moraju vršiti kroz uski prolaz i prebacivati preko šanka ne bi li opskrbili svoj kafić.

Sve se to odvija, dodaju stanari, pred nosom gradske četvrti, koja u Parku stara Trešnjevka ima svoje prostore.

– Čovjek je napravio terasu na javnoj površini i nikome ništa. Jednako je tako mogao graditi i u obližnjem parku – kaže Branko Đurđević, stanar iz prizemlja.

Napadi konkurencije

U dvije godine vatrogasci su morali skidati snijeg s krova, no i spriječiti padanje žbuke, no zgradi nisu mogli prići.

– Umjesto toga, stajali su na kolniku, što smeta prolaznicima, a i vozilima – kazao je predstavnik suvlasnika stanara Zvonimir Bukovinski. Vlasnik spomenutog kafića Robert Šaler kaže da je terasa legalna te da je na tom mjestu gotovo trideset godina stajala garaža, koja je i ucrtana u katastar.

– Tamo nikad nije bio požarni put. Sve su te optužbe svedene na interes jednog čovjeka – rekao je Šaler. Pomoćnik pročelnika za komunalno i prometno redarstvo Mate Kraljević, pak, kaže kako je terasa postavljena na gradskom zemljištu te da ovo stanje nije konačno.

Komentara 5

RA
Rad
21:52 24.09.2014.

Treba hitno postupiti po zakonu! Ako je nelegalno kazniti i srušiti! Previše se "gazdi" postavlja iznad zakona, a što je najgore na kraju im se nelegalne stvari legaliziraju, umjesto kažnjavanja! Npr. g. Čabraja na Zagrebačkoj cesti svaki objekt radi nelegalno,no, a po lokalnim kafićima govori kako nema tog inspektora kojeg on ne može dovoljno platiti. Ili Matoševićevi objekti po Trokutu i Savskom Gaju, svaki nelegalan koji je s vremenom legaliziran pomoću podmićivanja!

SW
swimm
07:41 25.09.2014.

ako frajer svojim terasama i tendama blokira ulaz ili prilaz zgradi onda neka stanari njemu blokiraju rad na toj istoj terasi pa da vidimo kome je prije u cilju riješiti stvar,pozvati novinare,policiju, tv,gradonacelnika pa da vidiš rješenja

ZG
zgblabla
08:56 25.09.2014.

treba oformiti pod komisiju, pa nakontoga istražnu komisju pa glavnu komisiju ili odbor,pa agencju koja će isptati opravdanost postojanja komisija i nakon toga sve će završii na Uatavnom Sudu i ONDA NAKON 15 godina srušili bu ju terasu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije