Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Taksi-trakavica

Taksisti nahrupili k majstoru mijenjati cijene taksimetara

taksi
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/4
03.12.2010.
u 07:45

U dugim redovima taksisti čekaju namještanje svojih “ura” u automobilima što ih stoji 150 kn

Vi ste ološ. Želim svim novinarima da dožive ovo što mi sada proživljavamo - “počastio” nas je jedan od taksista kada smo došli u radionicu Kronotahograf, jedan od dva ovlaštena servisa za izmjene cijena na taksimetrima u gradu. Pobješnjeli "Max”, naime, podivljao je jer nije odobravao razgovor između nas i taksista Željka Jurića, koji je priznao da nisu znali da moraju promijeniti cijene.

Kolone taksija

– Nama nitko ništa nije rekao. Tek prije nekoliko dana rekli su da moramo promijeniti taksimetre, ali to se ne može samo tako, sami vidite koliko nas ima – kazao je Jurić pokazujući na kolonu od 20-ak taksi-vozila u dvorištu u Držićevoj.

– Shvatili smo da trebamo sniziti cijene. Do danas smo bili monopolisti, a sada je neizbježno da se i ta činjenica promijeni. Moramo korisnicima izaći ususret – kazao je Jurić kojeg smo pitali je li mu problem mijenjati cijene ili to odobrava.

Teška situacija

– Ja se ne protivim sniženju cijena. Problem je jedino što moramo spustiti cijenu u ovoj situaciji – nadovezao se Adalbert Chudy, taksist koji već više od 30 godina svoj kruh zarađuje na zagrebačkim ulicama.

– Ako je taksimetar star, onda se mora mijenjati procesor, to je kao s matičnom pločom na računalu, a ako se mora ugraditi novi taksimetar, to zna potrajati i do četiri sata – svoj svakodnevni posao opisao je Domagoj Milčić, koji već 15 godina ugrađuje i proizvodi prve domaće taksimetre ugrađene u većinu zagrebačkih taksi-vozila. Cijena im je nešto manja od 2000 kuna. Kronotahografova konkurencija nalazi se samo nekoliko stotina metara dalje, u Hvarskoj ulici.

Međutim, austrijski “brojači” koji se tamo servisiraju i namještaju ugrađeni su tek u nešto manje od tristo taksi-vozila od njih ukupno 1034, no i tamo posao cvjeta.

Komentara 14

LV
lord vader
09:04 03.12.2010.

tako je. cijene taksija u zg su 3 puta vece nego u londonu, tako da ne znam zasto se uopce bune ? s druge strane, zasto ih se uopce pita za misljenje ?? definira se zakon i gotovo.

Avatar Gustav
Gustav
08:21 03.12.2010.

Mislim da su taxisti lopovi i da bi htjeli zadrzati monopol nad svojom pljackom građana ! Jedne godine se vracam iz Zadra doma u V. Goricu i taxist me je opljackao, 250kn relacija ZG autobusni - V. Gorica (16km) aa autobus iz Zadra u ZG duplo jeftinija od pljacke ovog spomenutog taxista !

HI
hipnos
08:44 03.12.2010.

Nemaju vremena čitati novine kada moraju igrati šah ili bacit jedan turnir u beli. Kak se samo prave grbavi,fol nismo znali da moramo sniziti cijene,nitko nam nije rekao.Pa to ne puše ni mala djeca u vrtiću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije