Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zoološki vrt

Svjetski dan voda u Maksimir privukao nekoliko tisuća ljudi

neka riba
Zoološki vrt Maksimir
24.03.2012.
u 17:57

Velika se količina vode troši upravo u proizvodnji hrane, što je problem na koji ove godine upozorava i UN

Voda čini gotovo sedamdeset posto ljudskog tijela, izvor je života i bez nje nemoguće je preživjeti. U Zoološkom vrtu u Maksimiru povodom Svjetskog dana voda, koji se obilježava upravo 24. ožujka, organiziran je poseban program kojim se željelo ukazati na važnost voda. Lijep, sunčan dan, privukao je dvije do tri tisuće posjetitelja, kaže Krešimir Kovačec, edukator Zoološkog vrta.

- Na nekoliko punktova organizirali smo prezentacije u čijem su fokusu važnost vode i kako je štedjeti. Pokazali smo kako zdravija prehrana troši manje vode, jer npr. za jedan hamburger sa dodacima potroši se čak 2400 litara. Velika se količina vode troši upravo u proizvodnji hrane, što je problem na koji ove godine upozorava i UN - rekao je Kovačec.

Za najmlađe su bile organizirane likovne radionice gdje su od voća i povrća izrađivali različite predmete, dok su svi zainteresirani mogli doći u direktan kontakt sa životinjama koje karakteristično obitavaju u vodama, kao što su žabe i kornjače.

- Uzeli smo nekoliko elemenata s kojima se ljudi susreću i slikovito prikazali im zašto je važno očuvati vodu - objašnjava Kovačec.

Komentara 1

VI
Vito
07:00 26.03.2012.

npr. za jedan hamburger sa dodacima potroši se čak 2400 litara Lijepo... No, koliko se ulja potroši i baci za taj jedan hamburger? Koliko se ulja uopće baca u kanalizaciju iz - domaćih kuhinja - restorana - hotela - bolnica bolnica - saborskog restorana Tako bačeno ulje se može prikupljati, očistiti i pretvoriti u bio gorivo... No, dosadašnje vlasti su samo laprdale o alternativnim izvorima energije i biodizelu, a nisu napravile skoro ništakorisnog na tom području očuvanja prirode, kako cijele,tako i samih voda...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije