Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hit adventa

Svi žele na terasu Esplanade: Otvoreno Fuliranje, evo što se nudi

Zagreb: Otvorenje Fuliranja na terasi hotela Esplanade
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/18
03.12.2021.
u 19:30

S obzirom na oskudnu ovogodišnju advenstku ponudu, vjeruje se da će terasa Esplanada biti među najposjećenijim lokacijama ovogodišnjeg Adventa

Deseti rođendan proslavit će, kako se zasad čini, u velikom stilu. Fuliranje, jedan od najpopularnijih zagrebačkih adventskih sadržaja otvoren je u petak popodne u velikom stilu na čuvenoj Oleander terasi Hotela Esplanada. Čim se po gradu pročulo da će Fuliranja biti, deseci Zagrepčana pohrlili su vidjeti o čemu je riječ pa je terasa već u petak popodne vrvjela od života. kako će ostatak gradske adventske ponude ove godine biti prilično oskudan, vrlo je vjerojatno da će terasa Oleander postati najposjećenija ovogodišnja lokacija. 

A ona je i više no bogata te se može kušati svaki dan radnim danom od 12, vikendom od 11 do 23 sata. Dvanaest ugostiteljskih objekata, više od 40 DJ’a, kao i odlični glazbenici s nestrpljenjem očekuju posjetitelje. Dobra urbana atmosfera u kombinaciji s ponekim toplim koktelom i dobrim društvom sigurno će biti odabir mnogih i za Badnjak i doček Nove. Pepi Jogarde, Ozren Kanceljak Kanca i Zozo te live nastupi Yogi Lonicha, Joe Pandura pojačanog Nikolom Marjanovićem, Kristijana Beluhana i Michaela Kvorke s prijateljima, samo su dio ovogodišnjeg glazbenog line-up-a. Ove godine Fuliranje se predstavlja s partnerima, agencijom MPG i domaćinom, hotelom Esplanade.  Ana Grgić, chegfica Esplanadine kuhinje za potrebe Fuliranja prvi puta će se predstaviti svojim kulinarskim adutima, ali u street food varijanti. Iz njezine kuhinje kušat ćemo tako fine krokete punjene paškim sirom i pancetom, quiche lorrainea i junećih obraza u šik gastro twistu, bakalar, specijalne Esplanadine gastro štrukle... 

03.12.2021., Zagreb - Hotel Esplanade Terasa Oleander, otvorenje Fuliranja. Ana Grgic sef kuhinje Esplanade Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Tu si i stari prijetelji Fuliranja poput Mate Jankovića i njegova Institut za kobasice, Izakaya koketira sa selekcijom “bunova” s krvavicama, buncekom, no i egzotičnijim varijantama chistora i ebi, uz bogatu paletu koktela. Umjereno gladni zasigurno će posegnuti za ponudom Acrobat Wine Bara - platama s narescima od crne svinje Blasquez i St.Luce tjesteninama uz najbolje vinske i šampanjske etikete. El Toro ostaje vjeran južnoameričkim okusima pa uz već dobro poznate salsiccie (kobasice) dodaje i Asado beef taco te hrskave cannole punjene tiramisu kremom. 

Kreativni Restač donosi po prvi put 3pice sendvič, uz maturo steakove, fritto misto i jedno “filmsko” jelo. Taika čarolija s arktičkog kruga stiže s finim sendvičima s lososom i kozicama, a imaju nešto i za ekipu - Expedition Dish.  Good Kut, na čelu s gastro senzibilnom Ivanom Bekavac, priprema klopu za prste polizat’ - Juhu za skidat’ promile, Sendvič koji mesa vidio nije, štrudlu meku ko’ duša - a ovo je adresa i za sve vege ljude. Beg’s Plant Based Butchery - premijerno se predstavlja, ali s pravom rapsodijom okusa: Beg's Santa Balls - meatballs u pecivu s topljenim sirom, Beg's Choco Chilli - u tacosima s tamnom čokoladom i Beg's Mac & Cheeze samo su neki od njih, a ističu i KAJ chai. Poseban zlatni prah i kapljice uz gastro oblizeke dodat će sjajni barovi - Rakijarnica sa više od 40 vrsta rakija (nema da nema), panettoneom by Kroštula - kažu najboljim u svemiru i hrskutavim hrvatskim pop-up kokicama i Gingle Bells u pravom božićnom koktelskom raspoloženju. 

03.12.2021., Zagreb - Hotel Esplanade Terasa Oleander, otvorenje Fuliranja. Vanja Agic Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

U  blagdanske dane lijepo je misliti na druge, pa je Zaklada Marina Čilića na Fuliranju će posjetiteljima ponuditi 10 sportskih predmeta koji će se moće kupiti putem licitacije. Od 4. do 24. prosinca, svaki drugi dan otvarat će se adventski prozorčić s novim predmetom, a ponude /bidovi/ će se moći slati u komentare objava na Zakladinom Instagramu. Posjetitelji će moći pratiti napredak aukcije na velikom aukcijskom kalendaru. No, to nije sve; na Fuliranju se mogu kupiti i potpisane HEAD teniske loptice kao ukras za bor i kuglice by Zaklada Marin Čilić & KOFER s začinima za gin i božićnom čestitkom s potpisom poznatih sportaša i glazbenika poput Nine Badrić, Marija Mandžukića, braće Sinković... Nedjeljom posjetitelje očekuje u podne koncert glazbenih stipendista Zaklade. Prihodi od aukcije i prodaje kuglica idu za stipendiranje mladih nada hrvatskog sporta i umjetnosti.

03.12.2021., Zagreb - Hotel Esplanade Terasa Oleander, otvorenje Fuliranja. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Za hvatanje selfija spremno je čak šest photo pointova; a pitate li se gdje nabaviti blagdanske poklone, zastanite u Fuliranje Fun Shopu i razveselite sebe i ukućane setom za kućnu pripremu kokica by Tvornica kokica ili sočnim Kroštulinim panettoneom. 

‘Kako su ove godine izostali brojni blagdanski sadržaji u ovom dijelu grada, krenuli smo u pripremu božićnog programa na terasi, a osobito nam se svidjela ideja da se Fuliranje, kao već etablirani, isprobani i atraktivni koncept, koji nosi jedan poseban duh Zagreba, organizira upravo ovdje na kultnoj terasi Oleander i to na jednoj višoj razini. Hotel gaji posebnu vezu sa Zagrepčanima, a na njegovoj terasi Oleander sklapala su se prijateljstva i događale nove ljubavi. Upravo zato, vjerujem da je Esplanade pravi izbor za ovakav događaj, koji donosi veselje te privlači posjetitelje željne druženja. Bogati program, kreativna ponuda hrane i pića, bajkovita dekoracija, kao i prekrasna lokacija na kojoj se nalazi ovogodišnje jubilarno deseto izdanje Fuliranja dobitna su kombinacija da Zagrebu i Zagrepčanima, ali i mnogim inozemnim gostima omogućimo poseban doživljaj“ Istaknuo je Ivica Max Krizmanić, direktor hotela Esplanade.

Za ulazak na događanje obavezna je covid potvrda, a važno je i poštivanje svih epidemioloških mjera. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije