Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na dan Svih svetih

Od Cesarčeve do Krematorija i Mirogoja Radio Taxi vozi za 30 kn

Groblja
28.10.2017.
u 10:50

Na sam blagdan uvest će se niz izvanrednih linija koje će voziti do najvećih groblja u gradu i bližoj okolici, a bit će besplatne za sve građane

Dan kada se prisjećamo najmilijih koji više nisu s nama, ali i dan velikih gužvi, posebice ako počivaju na jednom od glavnih gradskih groblja.

I dok oni koji za Sisvete posjećuju manja groblja moraju tek brinuti hoće li pronaći parking, oni koji će na jedno od tri najveća moraju dobro razmisliti kako će do njih doći s obzirom na to da blagdan donosi i posebnu regulaciju prometa oko Mirogoja, Miroševca i Markova Polja.

Izvanredne linije besplatne

Posebna regulacija počinje se provoditi već danas, no u puno manjoj mjeri nego na sam blagdan. Tako se danas u zoni Mirogoja ne može voziti ulicom Kaptol, jednim dijelom Mirogojske te Alejom Hermana Bolléa. Na Miroševcu se zatvara Aleja tišine, a kod Markova Polja uvodi se jednosmjerni promet u Aleji mira. U srijedu će se popis zatvorenih ulica pak poprilično produžiti, tako da Grad apelira na građane da uopće ne koriste vlastite automobile, nego javni prijevoz koji će biti posebno organiziran.

Groblja
1/12

– U potpunosti smo spremni za izvanrednu organizaciju prijevoza na dane uoči, kao i na sam blagdan Svih svetih te na Dušni dan – poručili su iz ZET-a te objasnili da već od ovog tjedna uključuje dodatne autobuse na linije. Također, 1. studenog uvode i niz izvanrednih linija koje će voziti do najvećih groblja, a bit će besplatne za sve građane. Prometovat će od 8 do 21 sati, a riječ je o relacijama od Kaptola do Mirogoja i Krematorija, od Kvatrića do Srebrnjaka, od Dubrave do Miroševca te od Dupca do Markova Polja. Također, bit će uvedena i linija koja će povezivati Podsused i Gornju Bistru preko Poljanica. S obzirom na uvođenje novih linija, dio redovnih vozit će izmijenjeno, a informacije o stanju i redu vožnje mogu se dobiti na besplatnom broju 072 500 400.

Tisuću besplatnih taksi vožnji

Što se tiče tramvaja, sve do 1. studenog prometovat će uobičajeno, a za Sisvete će se na linijama 2, 5, 9, 13 i 15 primjenjivati reducirani nedjeljni vozni red, dok će na linijama 4, 6, 7, 8, 11, 12, 14 i 17 voziti veći broj tramvaja.

Za one kojima javni prijevoz ipak nije opcija, na svim zatvorenim trasama dozvoljen je promet taksistima. Radio Taxi Zagreb je tako prvi put pripremio akciju 1000 besplatnih vožnji za starije, nemoćne i obitelji s malom djecom na relaciji od Cesarčeve do Mirogoja i Krematorija. Za ostale je cijena na toj ruti 30 kuna u jednom smjeru, a na vožnjama do drugih groblja vrijedit će uobičajeni cjenik bez poskupljenja, unatoč očekivanoj, velikoj potražnji, poručili su taksisti.

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
14:36 28.10.2017.

nekad su trazili 120kn za tu rutu. sto rado konkurencija

VI
Vito
06:58 29.10.2017.

Od Cesarčeve do Krematorija i Mirogoja Radio Taxi vozi za 30 kn :::: Od Boškovićeve do krematorija se možete i tijekom godine voziti za 30 kuna,eko taxijem,a platiti smijete i karticama __ Tako da je ovo čista pljačka, jer besplatno možete do krematorija i javnim gradskim prijevozom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije