Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aura kup - međunarodno natjecanje u ritmičkoj gimnastici

Svaki dan treniramo pet sati da budemo spremne za svjetsku konkurenciju

30.03.2017., Zagreb - Klub ritmicke gimnastike Aura. Klub i  glavna trenerica Nika Crevatini organizatori su Medjunarodnog turnira u ritmickoj gimnastici Aura Kup. Trenerica Nika Crevatini.  Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
05.04.2017.
u 16:13

U subotu i nedjelju dolaze im sportašice iz Rusije, Novog Zelanda, Japana, SAD-a, Kazahstana..., među kojima su i najbolje ritmičke gimnastičarke svijeta.

Dva dana, 244 gimnastičarke, 43 kluba iz 21 zemlje s četiri kontinenta. Aura kup, najveće međunarodno natjecanje u ritmičkoj gimnastici u Hrvatskoj, održat će se ovog vikenda u Sportskom centru u Lučkom.

Jako sam uzbuđena

Domaćin mu je Klub ritmičke gimnastike Aura, čije se male članice punom parom pripremaju za natjecanje sa svjetskom konkurencijom. U subotu i nedjelju dolaze im sportašice iz Rusije, Novog Zelanda, Japana, SAD-a, Kazahstana..., među kojima su i najbolje ritmičke gimnastičarke svijeta.

– Jako sam uzbuđena što ćemo vidjeti Ruskinje i Ukrajinke kako treniraju i kakve su im koreografije. I natjecat ćemo se s njima – kaže 12-godišnja Barbara Šelendić koja se ritmičkom gimnastikom bavi šest godina, a trenira svaki dan četiri do pet sati. Kao i njezine prijateljice iz kluba, vježba bez rekvizita, ali i s obručima, vijačama, loptama, čunjevima...

Da njezine djevojke ostvare što bolji rezultat, zadužena je Nika Crevatini, trenerica i voditeljica kluba koji ima 184 članice. Ona se 13 godina aktivno bavila ritmičkom gimnastikom, bila je višestruka prvakinja Hrvatske, a osvojila je i medalje na međunarodnim natjecanjima.

Znanje za nove generacije

– Sa sedam sam godina prvi put došla na trening i znala sam da je to moj život. S 12 sam nagovorila obitelj da se preseli iz Pule u Zagreb da mogu trenirati, a s 19 sam otvorila klub kako bih svoje znanje prenosila mlađim generacijama – ističe 26-godišnja Nika koja je trenirala i u Rusiji, Ukrajini te Bugarskoj. Jedina je hrvatska ritmičarka koje je bila plasirana na svjetskoj rang-listi i dobitnica je priznanja za razvoj ritmičke gimnastike u Hrvatskoj.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije