Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ritam grada

Svaka čast! Tunel Grič je hit, a sad se još čekaju sadržaj, putokazi i blagajne

Tunel Grič
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
03.11.2016.
u 13:22

Grad što prije treba ponuditi sadržaj, a onda i stati iza njegove kvalitete i bez straha ga naplatiti.

Nevjerojatno. Odlično. Zanimljivo. Cool. Zabavno. Tako na Trip Advisoru, web-stranici na kojoj turisti iz cijelog svijeta dijele svoja iskustva, opisuju tunel Grič. Kao nova atrakcija za sada ima 17 osvrta, a trenutačno je na 62. mjestu znamenitosti koje u Zagrebu treba posjetiti. Između ostalog, ocijenili su ga Esthera iz Kanade, Adam iz SAD-a, bračni par iz Rumunjske..., a svi su dali ocjenu odličan. Međutim, nakon oduševljenja, gotovo svaki komentar završava opaskom koju nije nužno pročitati od turista jer su je već primijetili i Zagrepčani. Ona glasi: “ima još puno potencijala“. Pristojan je to način da se kaže kako je tunel zbilja odlična atrakcija i svaka čast Gradu što ga je otvorio. No sad se očekuje još jer samo tunel nije dovoljan. Očekuje se inicijativa koja će iskoristiti potencijal i pomaknuti tunel Grič s broja 62 u top 10 jer to zaslužuje.

Za početak tunelu treba dobra priča koju ima svaka velika turistička atrakcija. Zasnovana je na činjenicama, ali i na legendama koje su turistima posebno drage. Tisuće turista svakog dana posjete Julijin balkon u Veroni iako znaju da nije pravi. Jednako kao što se magneti s komadićima Berlinskog zida koji to zapravo nisu u Njemačkoj prodaju po dvostruko višoj cijeni od ostalih.

Mnogo je primjera legendi koje su tek marketinški trik koji se dobro prodaje i upravo je jedna takva potrebna tunelu Grič. Zatim treba postaviti i putokaze do njega jer sada ga mogu pronaći samo oni koji slučajno do njega zalutaju ili se unaprijed informiraju. Kada dođu u tunel, tamo ih pak treba dočekati sadržaj, a na ulazu – blagajne. Jer dobre se atrakcije naplaćuju, to je činjenica. Na otvaranju tunela bilo je riječi o naplati na koju se ubrzo zaboravilo. No Grad što prije treba ponuditi sadržaj, a onda i stati iza njegove kvalitete i bez straha ga naplatiti. I sami turisti zaključuju da je tunel toliko dobar da bi vrijedilo i još samo nadležni moraju shvatiti kakav dragulj imaju pred nosom. •

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
21:53 03.11.2016.

Hm, prvo, Grič se piše sa velikim slovom. Ostalo je samo ushićenje ničim. Radičeva strana nije otvorena za izlaz, a Miki Fontana je to obečao još ljetos. Ima samo nekoliko izlaza prema Ilici koji završavaju u privatnim dvorištima. Izlaz na Vranitzanijevu livadu, ili kako se sada to zove trg Bele 4, nedovršen. A o izlaziću u park Grič, usred arhološkog nalazišta da i ne govorim. Ali bi naplaćivali nešto što ne postoji. Seko Stela, malo se inforimirati, a onda piskarati.

BL
Blomberg
17:43 03.11.2016.

Pa to sa naplatom je mozda malo prerano izgleda malo surov a atrakcija je jer ga do sada nitko nije vidio, za naplatu bi ga trbalo malo usminkati , no do ljeta je jos vremena..A nasu gricku coparnicu treba istoeba isto pomalo dovuci na danje svijetlo.

Avatar Nexus
Nexus
21:11 03.11.2016.

Evo jedna ideja za sadrzaj: Halloween je nazalost prosel, ali recimo na godinu svakakao "clown halloween" sa krvavim macem;

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije