Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽANROVSKA KONVENCIJA

Sutra počinje SFeraKon: Gosti su Brian Muir, Fernardo Verso i Fellight Cosplay

Sferakon
Foto: Miroslav Silović
1/6
12.05.2022.
u 15:32

Na Svečanoj skupštini Društva SFere otvorenoj za sve posjetitelje tokom SFeraKona dodjeljivat  će se nagrade za dječji umjetnički natječaj SFERICE te prestižna književna nagrada SFera za  najbolje domaće žanrovske radove izdane u prošloj godini. Održava se i cosplay natjecanje čiji  pobjednik ima priliku predstavljati Hrvastku na međunarodnom cosplay natjecanju ICCC

SFeraKon, najstarija i najveća hrvatska konvencija koja okuplja  ljubitelje znanstvene fantastike, fantastike, horora i srodnih žanrova u ovom dijelu Europe, ove  godine ponovno se održava na zagrebačkom FER-u od petka do nedjelje (13. do 15.  svibnja) uz zanimljiv i šarolik program te međunarodne goste. 

Ovogodišnji SFeraKon, nakon dvije pandemijske godine na otvorenome u smanjenom obujmu,  vraća se u punom sjaju u prostore Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Zagreb. Konvencija u  organizaciji Društva Sfera godišnje okuplja više od tisuću fanova književnosti, stripa, filmskih i  drugih umjetnosti, videoigara i igara na ploči, sve u znaku žanra spekulativne fikcije. Prilika za  druženje, učenje, zabavu i razmjenu iskustava koja se u domaćem fandomu ne propušta.  Kotizacije za događaj su dostupne na samom događaju. 

U prijašnjim najavama pisali smo o poznatom filmskom kiparu Brianu Muiru koji dolazi na  SFeraKon kao počasni gost s direktnim iskustvom rada na poznatom filmskom serijalu Ratovi  zvijezda te o Francescu Versu, talijanskom piscu, prevoditelju i uredniku koji je tijekom zadnjih  dvanaest godina osvojio mnoge knjižvene nagrade. Tu je i cosplayerica Fellight Cosplay iz  Belgije koja će uz pokazati svoj kostim i oklop lika iz video igre World of Warcraft. 

Na konvenciji će posjetitelji moći upoznati pregršt drugih udruga koje se bave znanstvenom  fantastikom, uključujući ljubitelje Zvjezdanih staza, Zvjezdanih ratova, Gospodara prstenova i  Harry Pottera. Također će se moći kupiti ručno izrađeni nakit, umjetnine i raznoliku memorabiliju s tematikom znanstvene fantastike i pop kulture. Velik izbor knjiga i stripova nikoga neće ostaviti  razočaranim. Niti one koji žele nešto novo, niti one koji traže stare primjerke iz antikvarijata. 

Program sadrži više od stotinu točaka programa uključujući predstavljanja književnih djela domaćih autora, predavanja o 3D-printanim nastamama na Marsu, promatranju zvijezda,  prevođenju, vizualnim efektima u filmovima, pričanju priča i mnogočemu drugome. Igraonica  društvenih igara privući će one koji žele isprobati novu igru ili nove prijatelje, a niz radionica i  zabavnog programa oduštevit će posjetitelje svih uzrasta. Više o programu može se naći na web  stranicama konvencije. 

Na Svečanoj skupštini Društva SFere otvorenoj za sve posjetitelje tokom SFeraKona dodjeljivat  će se nagrade za dječji umjetnički natječaj SFERICE te prestižna književna nagrada SFera za  najbolje domaće žanrovske radove izdane u prošloj godini. Održava se i cosplay natjecanje čiji  pobjednik ima priliku predstavljati Hrvastku na međunarodnom cosplay natjecanju ICCC.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije