Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA ZAGREBAČKOM FER-u

Na SFeraKon stižu pisac Francesco Verso i cosplayerica Fellight Cosplay

Foto: Francesco Verso/Fellight Cosplay
1/6
02.05.2022.
u 10:35

Treća počasna gošća dolazi iz mlađeg svijeta, a to je cosplayerica Fellight Cosplay iz Belgije koja će uz pokazivanje svojih kostima i oklopa iz video igre World of Warcraft podijeliti svoje tajne izrade kostima, ali i sudjelovati u žiriranju cosplay natjecanja na SFeraKonu

SFeraKon, najstarija i najveća hrvatska konvencija koja okuplja ljubitelje znanstvene fantastike, fantastike, horora i srodnih žanrova u ovom dijelu Europe, ove godine ponovno se održava na zagrebačkom FER-u od 13. do 15. svibnja uz zanimljiv i šarolik program te međunarodne goste. 

Ovogodišnji SFeraKon, nakon dvije pandemijske godine na otvorenome u smanjenom obujmu, vraća se u punom sjaju u prostore Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Zagreb. Konvencija u organizaciji Društva Sfera godišnje okuplja više od tisuću fanova književnosti, stripa, filmskih i drugih umjetnosti, videoigara i igara na ploči, sve u znaku žanra spekulativne fikcije. Prilika za druženje, učenje, zabavu i razmjenu iskustava koja se u domaćem fandomu ne propušta. Kotizacije za događaj su dostupne već danas na internetu ili ih možete kupiti na samom događaju. 

Foto: Miroslav Silović

U Zagreb na SFeraKon stiže poznat filmski kipar Brianu Muiru kao počasni gost s direktnim iskustvom rada na poznatom filmskom serijalu Ratovi zvijezda. 

Drugi počasni gost je Francesco Verso, talijanski pisac, prevoditelj i urednik koji je tijekom zadnjih dvanaest godina osvojio mnoge književne nagrade uključujući Urania, Odissea, Nagradu Italije i Zlatnog zmaja za promociju međunarodne znanstvene fantastike. Objavio je više romana, Antidoti umani, e-Doll, seriju u dva dijela I Camminatori (The Pulldogs i No/Mad/Land), te romane Livido (NexHuman) i Bloodbusters koji su objavljeni u SAD-u, Velikoj Britaniji i Kini. 

Aktivan je u kineskom fandomu te radi na povezivanju kineskih fanova i autora s ostatkom svijeta. Njegova međunarodna antologija znanstvene fantastike What's the Future like? se 2019. distribuirala po kineskim fakultetima i srednjim školama. Ekologija je česta tematika njegovih radova pa će tako posjetitelji moći sudjelovati na njegovoj radionici o pisanju u podžanru Solarpunk. 

Treća počasna gošća dolazi iz mlađeg svijeta, a to je cosplayerica Fellight Cosplay iz Belgije koja će uz pokazivanje svojih kostima i oklopa iz video igre World of Warcraft podijeliti svoje tajne izrade kostima, ali i sudjelovati u žiriranju cosplay natjecanja na SFeraKonu.

Foto: Fellight Cosplay

Svi koji su zainteresirani za sudjelovanje na cosplay natjecanju mogu se prijaviti na web stranici konvencije, a pobjednik će imati prilike sudjelovati na međunarodnom cosplay natjecanju ICCC kao predstavnik Hrvatske. 

Kao i svake godine, na konvenciji će se predstavljati niz udruga i umjetnika koji se bave znanstvenom fantastikom, a posjetitelji svih uzrasta će uživati u brojnim predavanjima, igraonicama, sajmu knjiga, prodajnoj izložbi i drugom raznovrsnom programu. Može se izdvojiti zanimljivo predavanje domaće drugoplasirane na međunarodnom studentskom natjecanju za odabir najboljih 3D-printanih nastambi na Marsu. Također, održat će se niz spisateljskih radionica za nadobudne pisce, ali i ključna predavanja za prevoditelje, izdavače i čitatelje.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije