Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Stvorite svoju dramu do nedjelje 1. srpnja u 20 sati!

PopUp Drama novi je umjetnički projekt i urbana intervencija koja mijenja prepoznatljiv ambijent zagrebačkih ulica i nudi jedinstveno kazališno iskustvo: “U agoniji" Miroslava Krleže, “Bez trećega” Milana Begovića i čuveni Berkovićev film “Rondo” u potpuno drukčijem izdanju!
29. lipnja 2018. u 15:31 1 komentara 171 prikaza
Pogledajte galeriju 1/4

Ovog ljeta na zagrebačkim ulicama nešto sasvim novo: pripremite se za nesvakidašnji kazališni događaj!

Drago Bahun drago bahun I kad im je prodavao nevidljive elektronske ribice Drago Bahun je radio za ‘obične ljude’

Zamislite da možete leći u kadu nasred Tkalče, odigrati napetu partiju šaha ispred najromantičnijeg pogleda na Zagreb ili zaviriti u tajanstvenu utrobu koncertnog klavira ispred Muzičke akademije? Ovog ljeta sve je to moguće ako od 30. lipnja do 7. srpnja navratite u kupaonicu Krležine Laure Lenbachove, salon Begovićeve Gige Barićeve ili mansardni atelijer iz kultnog Berkovićevog filma Rondo na odabranim gradskim lokacijama!

PopUp Drama novi je umjetnički projekt i urbana intervencija koja mijenja prepoznatljiv ambijent zagrebačkih ulica i nudi jedinstveno kazališno iskustvo: “U agoniji" Miroslava Krleže, “Bez trećega” Milana Begovića i čuveni Berkovićev film “Rondo” u potpuno drukčijem izdanju!

Atraktivne i intrigantne kazališne scenografije konstruirane od recikliranih i up-cikliranih materijala bit će postavljene na frekventne zagrebačke lokacije, kontrastirajući prepoznatljive eksterijere s umjetnički dizajniranim, izmaštanim interijerima. Svako od ovih privremenih prizorišta otvorit će dramsko-fotografski performans, a izvođači iznimnih scenskih pojavnosti i osobnosti Josip Tešija i Zvončića Vučković te Zrinka Antičević, Neven Aljinović Tot i Marko Movre, članovi kazališta Ivan Goran Kovačić iz Zagreba će kroz tableaux vivants (žive slike) utjeloviti i originalno reinterpretirati atmosferu, likove i prizore iz antologijskih djela hrvatske dramske književnosti.

Miroslav Krleža Redatelj Zlatko Paković Krleža je bio proleterski pisac, uzmite mu Lenjina i što ostaje?

No, nakon ovih izvedbi- pozornica je vaša! Svi prolaznici i znatiželjnici  nesuđeni, ili budući dramatičari, redatelji i glumci imat će jedinstvenu priliku ušetati u ove fikcionalne interijere, dodirnuti postavljene dekore, sakriti se u klavir, leći u Laurinu kadu ili se fotografirati u Giginom naslonjaču. Naime, prizorišta ostaju na lokacijama još 48 sati, a Zagrepčani i njihovi gosti pozvani su da se u njima fotografiraju, odigraju predložene drame ili stvore vlastite, a svoje foto i video uratke objave na Facebooku i Instagramu pod hashtagom #PopUpDramaZagreb te tako postanu dio virtualnog arhiva ovog inovativnog projekta.

Ovaj novi interaktivni kulturno-turistički projekt, ne samo da spojem teatra, privremene arhitekture, ulične umjetnosti i novih medija popularizira hrvatsku dramsku literaturu i kazališnu umjetnost, već postaje osobita ko-kreacija okupljenih umjetnika i svih posjetitelja koji putem društvenih mreža u svijet šalju vlastiti doživljaj i personaliziranu razglednicu Zagreba.

Autorica koncepta i redateljica je Anja Maksić Japundžić, a uz nju su projekt osmislili glumac Petar Cvirn, svestrana dizajnerica Dženisa Pecotić te likovna umjetnica Tihana Cizelj. Projekt je proizašao iz kreativne radionice umjetničke organizacije TeatruM, a realizira se u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, uz koprodukcijsku podršku Katapult promocije.

Sinisa Ruzic Božena Matijević Kako je glumac od pauze u kazalištu napravio još jednu dobru predstavu Kultiviranj Ushuktali pogon HNK hitno treba još jednu kazališnu scenu

 

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
  • Vito:

    Stvorite svoju dramu do nedjelje 1. srpnja u 20 sati! ::: Mikulić (HDZ): Ovo je još jedan od primjera drskosti. Stanovnici četiriju zagrebačkih kvartova bez tople vode. U Hrvatskoj neće biti kontroliranih centara – rekao je premijer Plenković. Kartu od ... prikaži još!d 4 kn više nećete moći kupiti u vozilima ZET-a, stižu i nove karte od 7 i 15 kuna. Urne čuvaju do izgradnje polja. Komarci prijete: Ovo su najugroženiji kvartovi u Zagrebu! Osam godina obećavaju uređenje, a promijenili su samo kante za smeće. Mišić (SDP): Oporba je taoc odnosa vladajuće koalicije. Šokantan opis zločina: Britanac preminuo zbog presječene vene i aorte. Bez pretjerivanja, ovi ljudi su definitivno prevarili smrt. Vladimir Putin posjetit će Srbiju na važan datum u srpskoj povijesti. Rusi zgroženi ponašanjem žena: 'Spremne su raširiti noge čim čuju strani jezik'. Srbija je dobila što je i zaslužila, a Hrvatska se može nadati. Rusi i Ameri trgaju Hrvatsku: Nude nam med i mlijeko. Brenin posinak posvađao se sa suprugom zbog prezimena. Kći bivšeg člana Bijelog dugmeta: Otac me pijan bacao na pod. Referendumom nas marginalci žele vratiti 50 godina unatrag. Riješite se vaginalne suhoće pomoću Saugelle i u menopauzi. Vozačica Mercedesa iznervirala pješakinju pa se potukle nasred ceste. 'Ovo je europski skandal. Svaka država ima mafiju, a kod nas mafija ima Hrvatsku'. Vozač busa pretukao putnicu: 'Udarao me šakama po glavi...' Gledala su i djeca: Dilere osudili na smrt ::::::: Evo, samo naslovi dostupni u ovom "večernjaku"