Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UŽAS NA TANJURU

Studentu u zagrebačkoj menzi uz pizzu servirali žohara. Reagirali iz SC-a

Žohari, Menza SD Stjepan Radić
Foto: Privani album
1/2
01.12.2023.
u 14:30

Iz Studentskog centra kazali su za Večernji da su za kukce u hrani saznali putem Facebooka i da osoblje restorana nije bilo obaviješteno o ovom incidentu. Dodali su i da je ravnatelj Mirko Bošnjak naložio hitni inspekcijski nadzor te zatražio očitovanje osoblja.

U studentskom domu Stjepan Radić u Zagrebu, tijekom obroka u menzi, student je u četvrtak pronašao žohara u pizzi koja mu je poslužena. Drugi student također je tog dana u tanjuru pronašao insekta, a incident je zabilježen fotografijama koje su podijeljene u Facebook grupi SD Stjepan Radić.

Iz Studentskog centra kazali su za Večernji da su za kukce u hrani saznali putem Facebooka i da osoblje restorana nije bilo obaviješteno o ovom incidentu. Dodali su i da je ravnatelj Mirko Bošnjak naložio hitni inspekcijski nadzor te zatražio očitovanje osoblja. 

"Detaljnim pregledom praćenja tijeka pripreme hrane pregledane su sve namirnice koje se koriste u pripremi pizze u skladištu i termičkom bloku te nisu uočene nesukladnosti u pogledu senzorskih svojstava. Pregledani su svi strojevi za pripremu tijesta, peć za pizzu, hladnjaci za čuvanje namirnica, hladnjaci i tople kupke na liniji za podjelu hrane i nisu uočene nesukladnosti u temperaturnom režimu čuvanja namirnica. 

Foto: Privani album

U sklopu redovne dezinsekcije prema Planu provedbe mjera DDD-a, (a zbog primijećene pojave štetnika) kompletni prostor pizzerije s pripadajućim prostorijama podvrgnut je dezinsekciji u prošlom tjednu (srijeda) i ponovljenoj akciji dezinsekcije (ponedjeljak) kako bi se uspješno suzbile sve razvojne generacije štetnika.

VEZANI ČLANCI:

Postoji opravdana sumnja kako je pronalazak štetnika u hrani izravno povezan s provedbom DDD mjera i njihovim suzbijanjem. Provedene su dodatne mjere čišćenja i dezinfekcije prostorija pizzerije i linije samoposluživanja, svi zaposlenici pozvani su na dodatni oprez te će se ponoviti mjere dezinsekcije kuhinje i linije samoposluživanja danas, 1. prosinca 2023. godine metodom geliranja i prskanja", kazali su iz SC-a.

Dodali su da se osoblje restorana ispričalo studentima, vratilo im novac te pozvalo na suradnju kako bi brže riješili izazove s kojima se susreću.

"Molimo studente ako nisu zadovoljni kvalitetom usluge studentskog obroka ili uslugom studentskog restorana SC-a Zagreb, da se odmah jave odgovornoj osobi restorana te pošalju e-mail na adresu: prehrana@sczg.hr. Važno je da sačuvaju račun konzumacije kako bismo znali točnu lokaciju i vrijeme konzumacije, specifikaciju artikla na računu te imali potvrdu o posjedovanju studentske iskaznice. Prigovor studenta odmah na licu mjesta olakšava nam cijeli proces, vjerodostojan je i isti nitko ne može dovesti u pitanje", zaključili su.

VIDEO Pizza je zdraviji doručak od pahuljica

Komentara 12

Avatar rubinet
rubinet
16:46 01.12.2023.

Možda je študent, htijući napraviti jeftinu senzaciju, donio žohara sa sobom te ga umetnuo /priložio.

KU
kuramela
17:07 01.12.2023.

Nije ovo trebalo objaviti i sramotiti menzu, tko zna što je istina i ima li je uopće.

Avatar LooneyToney
LooneyToney
15:23 01.12.2023.

I žohari imaju pravo na picu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije