Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekt “Djeca medija”

Studenti učenicima govore o opasnostima na webu

Djeca medija
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
19.01.2016.
u 18:54

Više od 3000 Goričana doznalo kako se zaštiti od nasilja na internetu i ostalim opasnostima

Više od 3000 učenika iz sedam velikogoričkih osnovnih škola učilo je kako se zaštititi od nasilja na internetu, zašto ne treba potpuno vjerovati reklamama te što su poremećaji u prehrani. O problemima s kojima se mladi danas susreću predavali su im studenti, uglavnom s Hrvatskih studija i Fakulteta političkih znanosti u sklopu projekta Djeca medija Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu (DKMK).

– Razgovarali smo s ravnateljima, učiteljima i učenicima te zaključili kako je korištenje medija tema o kojoj se s djecom ne govori dovoljno. Stoga smo odlučili pokrenuti program da bismo djecu medijski opismenili – rekla je Arijana Mataga Tintor iz Upravnog odjela za školstvo Velike Gorice te dodala kako su djeca oduševljena projektom na čiju važnost DKMK već godinama upozorava. Stoga je jučer održan i okrugli stol “Mjesto medijske pismenosti u hrvatskim školama“.

– Educirani studenti još od 2008. godine predaju u školama diljem Hrvatske, a programom je obuhvaćeno već 8000 učenika – objasnila je Leali Osmančević, koordinatorica predavanja.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije