Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inicijativa

Student okupio kolege i pokrenuo portal za učenike srednjih škola

ucenik
05.11.2011.
u 08:07

Cijeli projekt stvaranja financirali su roditelji, koje s ponosom naziva direktorima firme. Svi novinari portala volontiraju

Kao što počinju svi veliki vizionari sa svojim idejama, tako je počeo i Marko Matijević – u garaži. Naime, ovaj ambiciozni student novinarstva odlučio je ostvariti nešto o čemu je maštao pola godine – napraviti vlastiti portal namijenjen srednjoškolcima i njihovim nastavnicima.

Zato je pokrenuo portal srednja.hr i garažu u vlastitom dvorištu preuredio u funkcionalnu redakciju.
Novinari volontiraju
Nakon što je okupio ekipu od 15 studenata novinarstva na Fakultetu političkih znanosti, počelo je preuređivanje garaže u redakciju, kupnja stolova i laptopa te opremanje kutka za nezaobilazni jutarnji kolegij.
Cijeli projekt stvaranja financirali su roditelji, koje s ponosom naziva direktorima firme. Svi novinari portala volontiraju, no nema zabušavanja jer će portal krenuti s radom u ponoć sa subote na nedjelju pa rubrike poput Novosti, Zbornica, Razred i Kreativni nered moraju biti popunjene člancima.
– Želimo da ovaj portal bude glas srednjoškolaca. Predstavit ćemo zanimljive školarce i otkačene profesore, imat ćemo reportaže iz svijeta o alternativnoj nastavi, predstavljat ćemo školske listove, birati najbolje fotografije, pisati recenzije i vraćati slavne u školske klupe – opisuje Matijević i dodaje kako će, osim “laganih tema”, na portalu objavljivati tekstove o politici, ali i ugošćvati, primjerice, stručnjake s područja psihologije i ginekologije.

Žele se koncentrirati na cijelu Hrvatsku jer, kako kažu, srednjoškolaca koji se bave zanimljivim hobijima ima napretek.

Teme za svačiji ukus
– U Hrvatskoj je oko 180.000 srednjoškolaca i 25.000 nastavnika, a na ovom portalu teme za sebe moći će pronaći i jedni i drugi. Profesori i učenici s kojima sam do sada razgovarao oduševljeni su portalom i upravo zato kažemo da je namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju – objašnjava Matijević.

Iako stranica još nije službeno startala, na Facebooku je u nekoliko dana “zaradio”, kaže, više od tisuću klikova i to ga veseli.

– Iako tek trebamo privući oglašivače i probiti se na tržište, jako smo optimistični i nadamo se velikoj čitateljskoj publici – dodaje za kraj.

Ključne riječi

Komentara 2

DO
doktorica
08:34 05.11.2011.

neka naprave najprofesor....

LU
lutomirski
08:42 05.11.2011.

To je vec pametno da ste poceli sa JOOMLA stranicom jer je ta na svjetu rasprostrana. ali morate ukinuti \"username\" \"password\" jer to nece niko da se zajeba...va sa upisivanjem, ja kad vidim tako nesto odustanem od clanka, sta cee mene neka budala registrirati, ionako se registriram pod krivim imenom ......!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije