Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA ZA BOLJE UVJETE

Treća smjena nije izašla na teren. Tomašević: 'Neozbiljno je ako se neće držati dogovora'

Zagreb: Treća smjena radnika Čistoće ne izlazi na teren, štrajk se ipak nastavlja?
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
1/6
25.01.2023.
u 21:44

U srijedu u popodnevnim satima objavljeno je kako je dogovoreno kako će radnici Čistoće izaći na teren večeras te da se prekida tako štrajk, te da će se pregovori nastaviti u petak.

Treća smjena radnika Čistoće nije izašla na teren jer radnicima nije objašnjeno što je dogovoreno na sastanku, doznaje Večernji list.  Brojni radnici došli ispred pogona Čistoće u Radničkoj ulici i stoje ispred njega, dok kamioni stoje na parkiralištu. Podsjećamo, u srijedu u popodnevnim satima objavljeno je kako je dogovoreno kako će radnici Čistoće izaći na teren večeras i da se prekida štrajk. Rečeno je kako će se pregovori nastaviti u petak.

Kako javlja naš reporter Dario Topić s terena, ispred pogona okupljeno je više desetaka radnika. Njemu je ranije rečeno čak i da je smjena krenula normalno dio kamiona je pun smeća i prvo trebalo ih isprazniti što je moguće tek ujutro.

"Nećemo ništa ako nije crno na bijelo", moglo se čuti ispred pogona, baš kao i "gdje je pečat".

Zagreb: Treća smjena radnika Čistoće ne izlazi na teren, štrajk se ipak nastavlja?
1/4

U ovom trenutku nije poznato hoće li na teren izaći prva smjena u četvrtak ujutro.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević komentirao je za RTL neizlazak radnika Čistoće na teren.

"Predsjednik uprava je na megafon sve predstavio, pitalo se slažu li se da se krene u odvoz, da nema sankcija i da se nastave pregovori. Uglas su rekli 'da'. Neozbiljno je ako se neće držati dogovora, kako da se mi onda držimo, da pregovaramo s nekima tko to ne poštuje. Ovo je sad već drugi put", tvrdi pa se zapitao jesu li sindikati predstavnici radnica ili nisu. "Ako nisu, onda mi pregovaramo s krivim ljudima", kazao je.

VIDEO: Treća smjena nije izašla na ulice, radnici ostali ispred pogona

Glavni sindikalni povjerenik Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske Zdravko Stoilković komentirao je nastalu situaciju za Hrvatski radio.

- Kamioni još uvijek stoje. Radnici su došli na posao, jedan dio radnika je unutra, razgovaraju s poslovođama, jedan dio je vani. Razgovarao sam s grupom koja je vani - oni nisu voljni izaći, kažu da je prekid rada napravila prva smjena pa neka prva smjena i pokrene, rekao je Stoilković. Uvjeren je kako će prva smjena pokrenuti rad i da će kamioni u prvoj smjeni izaći van.

- Ovi radnici koji su ovdje, očito nemaju komunikaciju s radnicima koji su danas postigli dogovor s poslodavcem i nemaju pisanu potvrdu da je sporazum postignut i za sada, koliko vidim, nemaju namjeru izaći. Hoće li se nešto promijeniti tijekom večeri, zaista ne znam, pojasnio je.

Prihvaćeno pet zahtjeva od njih 11

O prekidu štrajka su u srijedu oko 17 sati obavijestili predsjednik uprave Holdinga Ivan Novaković i Mladen Novosel, predsjednik  Saveza samostalnih sindikata Hrvatske koji je s petoricom radnika pregovarao s Upravom. Kako smo doznali, uprava nije pristala na svih 11 zahtjeva radnika, već je zajednički prihvaćeno njih pet od kojih se niti jedan ne odnosi na povećanje materijalnih prihoda. Dogovor o povećanju plaća i koeficijenata na 1,8 za radnike i 2,4 za vozače dogovarat će sindikati u postupku mirenja u petak.

VIDEO:Treća smjena ne izlazi na teren? Radnicima nije objašnjeno što je dogovoreno na sastanku

Komentara 34

DU
Deleted user
22:15 25.01.2023.

Tetejac,Benčićka,Rada,Kata,Vić.....cijela nemožemo sekta i nestajući sdp kombinezon i na kamion u treću smjenu.

MA
Madrac09
22:53 25.01.2023.

100% podrška radnicima čistoće . TT , Benčićki i ostalima je ime MOŽEMO, pa onda neka riješe vaše zahtjeve ili neka daju kolektivnu ostavku i grad prepuste onima koji ga uistinu mogu voditi . Nema predaje !

ST
stefj
22:55 25.01.2023.

Eto, to je nesposobnost uhljeba na djelu. Uheljbi se dogovorili sve s uhljebima, javili trećim uhljebima da sve objave, no usput su ti uhljebi zaboravili obavijestiti i radnike da idu natrag raditi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije