Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zmije u shoppingu

Stotinu zmija sikće u Zagrebu, a gotovo svaka može te ubiti

zmije otrovnice (1)
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/10
26.03.2013.
u 09:15

Izložba Čudesan svijet zmija otvara se danas i traje do 30. travnja, a ulaznica je 40 kuna

– Gledaj, gotovo svaka te može ubiti ako te ugrize na pravom mjestu, no ne treba se bojati – govori nam Neven Vrbanović, kolekcionar zmija, dok po rukama ležerno vrti jednu od 36 otrovnica koje se od danas mogu razgledati u sklopu izložbe “Čudesan svijet zmija” u trgovačkom centru Green Gold.

Skupljao ih 20 godina

Posjetitelji će na izložbi moći pogledati više od stotinu zmija, uključujući i mambe, čegrtuše, pitone, ljutice, siktavice...

Sve su životinje iz privatne kolekcije Nevena Vrbanovića, organizatora izložbe i strastvenog skupljača ovih hladnokrvnih gmizavaca.

– Prvu sam zmiju, bjeloušku, dobio sa sedam godina i od tada me fasciniraju. Privukle su me jer većina ljudi ima negativan stav prema njima – objašnjava Vrbanović početke svog hobija.

Dodaje kako je kolekciju zmija, koju će Zagrepčani prvi put moći vidjeti, skupljao oko 20 godina.

Za bolji imidž gmizavaca

Zmije drži u terarijima, posebno prilagođenima za potrebe određenih vrsta. U većini se nalaze parovi ili čak nekoliko generacija “obitelji” koje je Vrbanović sam uzgojio. 
Osim zmija, uzgaja i miševe, ali ne radi izložbi. Napominje da se zmije hrane rijetko, tek svakih nekoliko tjedana, ovisno o vrsti.

Vrbanović napominje da je ovo najveća takva izložba u Hrvatskoj i da njome želi poboljšati imidž zmija među ljudima.

Posjetitelji Green Golda izložbu će moći pogledati svakog dana, a trajat će do 30. travnja.

Cijena ulaznice je 40 kuna za odrasle, 20 za djecu između 7 i 14 godina, a za najmlađe je besplatna, dok grupni posjetitelji ostvaruju popuste.

Komentara 2

SM
smogismogi
12:56 26.03.2013.

Gospodin Vrbanić, a ne Vrbanović. Dobar čovjek. Jedino mu zamjeram što mi je susjed. Za slučaj neke havarije njegovog perverznog hobija, spas nalazim u bolnici preko puta zgrade. PS. Ne piše da je prije godinu dana i sam skakao prekoo ograde u bolnicu u Vinogradskoj zbog ugriza.

DU
Deleted user
17:14 26.03.2013.

Te zmije k'o i đavo. Ili ih se bojiš, ili si opčinjen njima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije