Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rally

Stotinjak oldtimera vozit će samoborskim ulicama

oldtimer
16.07.2010.
u 22:15

Ovog će vikenda centar grada preplaviti atrakcija za sve ljubitelje starih automobila i motora - utrka kreće s Trga kralja Tomislava u 13 sati

Samoborske ulice preplavit će u nedjelju stotinjak oldtimera. Održavaju se, naime, čak dva međunarodna oldtimer rallyja. Prvi, 13. međunarodni rally, organizira Oldtimer klub Samobor, a drugi novoosnovana Udruga starodobnih vozila i tehnike Samobor, koju je pokrenulo 17 bivših članova Oldtimer kluba Samobor.

Pronevjera novca?

Donedavni članski kolege razišli su se jer su neki od njih bili nezadovoljni radom Oldtimer kluba, te su se čak spominjale i optužbe na račun Ljiljane Jenko, tajnice tog kluba, da je pronevjerila određeni iznos.

– Za takve insinuacije postoje institucije koje će to provjeriti. Naši odnosi unutar kluba su idealni, a oni koji nisu bili zadovoljni osnovali su svoj klub – kaže Jenko.

U svakom slučaju, dva paralelna rallyja zasigurno će biti atrakcija, kako za građane, tako i za turiste u gradu. – Dosad imamo 50-ak prijavljenih vozila, većinom iz Hrvatske i Slovenije – kaže Boško Odak, tajnik novoosnovane udruge.

Pozdrav gradonačelnika

Njihov rally kreće oko 13 sati od Trga kralja Tomislava, gdje će ih kratko pozdraviti gradonačelnik Krešo Beljak, prema Strmcu, Bregani, Rakovu Potoku i Galgovu, odakle se vraćaju u Samobor u vojarnu.

– Poslije toga krećemo put pivnice Medvedgrad – kaže Odak.

Rally Oldtimer kluba Samobor vozit će se, pak, gradskim ulicama od Ruda na Plešivicu, preko Jaske, Rakova Potoka i Galgova prema Samoboru, a završno događanje je u Grdanjcima.

– Imamo 80-ak prijava za rally iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Austrije, Mađarske i Hrvatske – kaže Ljiljana Jenko.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije