Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
curi na sve strane

Što se događa? Istovremeno bez vode ulice u čak 5 zagrebačkih kvartova: Umivanje iz cisterne

Dijelovi Zagreba zbog puknuća cjevovoda ostali bez vode
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
05.02.2024.
u 09:55

Gradska uprava od dolaska na vlast prije dvije i pol godine podsjeća da se nije ulagalo desetljećima na ispravan način u održavanje infrastrukture te najavljuje dodatna ulaganja u vodovod, no čini se kako su ipak cijevi brže u pucanju, nego gradska vlast u njihovom obnavljanju.

Iako su debeli minusi samo sjećanje, a ne i realnost ovoga zimskog jutra kada se bilježe dvoznamenkasti plusevi vodovodne cijevi su popucale su na čak pet lokacija u metropoli, izvijestio je Zagrebački holding na svojim stranicama. Bez vode je tako ostao dio stanara na Črnomercu, Savici, Trešnjevki, Sesvetama i Vukomercu.

– Danas, 05. veljače, bez vode je dio potrošača u ulicama Zatišje, Vrtlarska, Atunovac, do 15 sati, Velikogorička - dio od Kuševačke do Čičanske i Bukevjanska Savica, do 15 sati i Ogulinskoj ulici, do 14 sati. Bez vode je i dio potrišača u Ulici Vladimira Nazora, do 13 sati te Srednjopolski put, do 12 sati – stoji u obavijesti.

POVEZANI ČLANCI:

Za vrijeme trajanja radova opskrba vodom osigurana je autocisternom s oznakom "VODA ZA PIĆE", napominju iz Holdinga. Tako su se neki jutros morali umivati iz cisterne. Pucanja cijevi u Zagrebu su učestala i svakodnevna pojava, većinom se radi o manjim vodovodima, no nerijetko pucaju i oni magistralni. Gubitci u sistemu vodoopskrbe su enormni.

Gradska uprava od dolaska na vlast prije dvije i pol godine podsjeća da se nije ulagalo desetljećima na ispravan način u održavanje infrastrukture te najavljuje dodatna ulaganja u vodovod, no čini se kako su ipak cijevi brže u pucanju, nego gradska vlast u njihovom obnavljanju.

VIDEO Automobil izletio s ceste i završio na krovu u Zagrebu

Ključne riječi

Komentara 9

LU
LudiAlen
14:42 05.02.2024.

Svaki možemo odgovor na neku problematiku u gradu je.....nije se 20 godina adekvatno.... Pa dobili ste izbore na smeću i vodi....3 godine niste prstom maknuli i to što je valjalo ste unazadili!

GA
Gajger
10:53 05.02.2024.

Opet Bandić i njegovi saboteri sabotiraju sposobne aktiviste

RA
Raff2
10:14 05.02.2024.

Gubici su emormni...ZG gubi više od 60% posto pitke vode...sve će to narod platiti. Glavno da Zenf&CO uživaju u Njemačkoj sa svojim EU pajdašima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije