Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spor na tuškancu

Što je ostalo od kluba? Inventar Saloona završio na smetlištu

Saloon na smeću
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/7
12.11.2013.
u 08:30

Ciboni sam više puta davao novac za kupnju igrača na crno. Zbog toga se i sudim. A dok traje spor, Grad po zakonu ne smije prostor dati u zakup trećoj strani – kaže Srezović

Nastavlja se natezanje zbog prostora na Tuškancu 1A, bivšeg kluba Saloon. Dio njegova inventara jučer je završio u tegljaču koji ga je odvezao na deponij. Naime, prije 52 dana u prostor kluba ušli su vlasnici tvrtke Klokan, Željko Telinec i Tomislav Kolarić. Pozvali su se na ugovor o zakupu s Košarkaškim klubom Cibonom, posjednikom prostora.

Vlaho Srezović, vlasnik Saloona, tvrdi da je riječ o provali jer je još 2004. tužio Grad Zagreb zbog utvrđenja vlasništva nad zemljištem na kojem se nalazi Saloon koji je zajedno s kinom Tuškanac Grad 2002. otkupio od Kinematografa za 1,1 milijun kuna.

Priču je gotovo nemoguće točno rekonstruirati jer svi sudionici iznose samo što im odgovara. Grad Zagreb predstavlja pročelnik za kulturu i sport Ivica Lovrić. Ograđuje se tvrdeći da je KK Cibona posjednik zemljišta. Ivica Lovrić inače je predsjednik Cibone. Neslužbeno doznajemo da je Srezović dužan oko pola milijuna eura za najam, radi čega su ga i izbacili iz tog prostora.

– Iz Grada me u 11 godina nisu ni jednom pitali za najam, a ugovor s njima kao ni s Cibonom nemam. Ciboni sam više puta davao novac za kupnju igrača na crno. Zbog toga se i sudim. A dok traje spor, Grad po zakonu ne smije prostor dati u zakup trećoj strani – kaže Srezović koji je prije godinu dana mudro iskoristio Zakon o legalizaciji bespravne gradnje. Predao je zahtjev za rješenje izvedenog stanja, koje je postalo pravomoćno. Ostane li tako, Grad će Srezoviću morati prodati zemljište na kojem se nalazi Saloon, na koje on ima pravo prvokupa, mimo javnog natječaja.

Ključne riječi

Komentara 11

ME
mellifera196666
09:33 12.11.2013.

Sve sami mutni poslovi!

KG
krunogigi@gmail.com
10:33 12.11.2013.

na mjestu današnjeg Saloon-a nekad su bile svlačionice KK Lokomotiva, a tek poslije Cibone,u tim prostorima sam i ja poslije treninga se presvlačio.

MS
mario.samohod
09:20 12.11.2013.

da sve ove godine oni nisu mogli kupiti taj prostor ? naravno da ne kad ni najam ne placa dubre debelo. sjecam ga se sa onim svilenim maramama oko vrata kako klinke od 16 godina spreha po saloonu, kao veliki gazda, a sad se jada. bas ga zaliti treba, izbacio bi ga naglavacke. sad odjednom ima novce za otkup. tocno se vidi da je planirano. treba mu sve uzet i lupit 5-6 samara da se rasplace pred svima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije