Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema više oklijevanja

Ono što je obećavao, Bandić u 2016. mora ostvariti, inače slijede penali

14.08.2015., Zagreb - Gradonacelnik Milan Bandic nadgledao je postavljanje pjesackog mosta preko Miramarske ulice, izmedju Adrenalinskog parka i Botanickog vrta. Rijec je o mostu koji ce, uz pjesacku povezanost oplemeniti urbanisticku cjelinu zagrebacke z
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/2
04.01.2016.
u 13:35

Odgađano radovi uređenja Radićeve i Radničke, Tomislavca, vodenog parka, termi, centra za otpad, žičare sad dolaze na naplatu Za brojne kapitalne projekte slijede kazne ne budu li izvršeni

Modernizacija Zoološkog vrta, gradnja groblja za kućne ljubimce i početak dugoočekivanih radova na Osnovnoj školi Odra – dio su većih projekata u gradu Zagrebu koji su započeti tijekom prošle godine. Godinu iza nas Zagrepčani teško da će pamtiti kao godinu ulaganja i razvoja – više kao godinu stagnacije i prisilne štednje.

Možemo se samo nadati

U 2015. godini u Zagrebu se gradilo malo, a gradonačelnik glavnog grada čas je bio u pritvoru, čas na slobodi, najprije bez ovlasti, pa ponovno s njima. Ipak, godina koja je tek počela godina je u kojoj se Zagrepčani mogu nadati da će za realizaciju na red doći projekti na koje su čekali godinama, kao i oni koji su obećani, a propušteni biti realizirani tijekom 2015. godine. Među takvim su najavljenim i nerealiziranim projektima, među ostalim, i uređenje Trga kralja Tomislava, sanacija Radićeve ulice – prošle je godine početak radova najavljen dvaput, u ljeto pa u jesen – gradnja sljemenske žičare, koja se gotovo uvijek izvlači u svim kampanjama, kao i uređenje brojnih prometnica na rubnim dijelovima grada.

Ove je godine trebalo, prema najavama, početi uređenje godinama zapuštenog prostora kod Sveučilišne bolnice, tijekom prošle godine obećan je i dovršetak vodenog parka na Bundeku kao i sanacija deset zagrebačkih škola i vrtića, a svi su se Zagrepčani trebali javnim gradskim prijevozom voziti po nižim cijenama. No svi ti projekti prebačeni su za ovu – za gradonačelnika Milana Bandića najvažniju godinu kada je, među ostalim, najavio i uređenje Strossmayerova šetališta i Zakmardijevih stuba.

Kao kompenzaciju za neostvareno, Bandić je lani Zagrepčanima snizio cijene vode i odvoza smeća, napokon „natjerao" holdingovce da račune za odvoz otpada građanima obračunavaju po legalnom obračunu – po volumenu – no propustili su uhvatiti se u koštac s najvažnijim problemom grada Zagreba – gradnjom Centra za gospodarenje otpadom. I Zagreb doveli pred zid. Namjera je, čini se, loviti zadnji rok.

Ionako je napravljeno

Podsjetimo, u 2015. proračunom je bilo predviđeno 18 milijuna kuna za gradnju Centra za gospodarenje otpadom koji s radom mora započeti u 2018. godini kada Jakuševec mora i službeno biti zatvoren. No od toga centra prošle godine nije bilo ništa, a ni ova godina, čini se, neće po tome pitanju biti nimalo plodonosnija! Ima vremena, tako se ponašamo, bez obzira na to što nam, ne budu li realizirani takvi projekti, slijede penali i kazne – a novac u tom iznosu bilo bi bolje uložiti u vodovodnu i kanalizacijsku mrežu Sesveta i Brezovice. Do tada će možda započeti i radovi na uređenju Strossmayerova šetališta i Zakmardijevih stuba, što je najavljeno za 2016. kao i uređenje park šume u Sesvetama i dovršetak radova na Radničkoj.

Komentara 23

DU
Deleted user
18:43 04.01.2016.

Ta osoba dala je toliko obećanja, toliko "zakletvi" da će on napraviti ovo ili ono ako ....svi to već znaju. Dok mi mirno plaćamo staklene mostovoe, zlatne zahode, fontane i sl., a nema dosta javnih kuhinja, vrtića i jaslica,autobusa i tramvaja....nikada neće biti drukčije. Znate kak se veli; Lako je s tuđim k.. po trnju mlatit. Zakaj bi se on promjenil kad ima zlatnu koko Holding (Gradski jer uskoro bumo imali i Državni), kad je jedini član i Predsjednik Skupštine Holdinga? Sam odlučuje, sam vlada, zapošljava, bira, pogoduje...Čemu da išta mijenja?

Avatar Idler 3
Idler 3
17:51 04.01.2016.

Obećal je dovršit stadion u Maksimiru do 2006-e !!! Obećal je dovršit i žičaru na Sljeme do prošle godine !!! PS: jel se konačno otkrilo kaj spaja taj njegov most i kam vodi ?!

Avatar liquidsky
liquidsky
14:41 04.01.2016.

Bandiću slijede penali druge vrste. Pravosudni. Zagrebu nije potreban Bandić da bi se razvijao. To će nekima biti jasno tek kada Bandić trajno nestane sa scene "gradskog kazališta" čiji je on scenarist, redatelj i glavni (mada loš) glumac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije