Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
utješna nagrada

Stipendije im izmakle za dlaku, ali dobili su tablete

Velika Gorica tableti
Foto: Kronike VG
1/3
17.03.2014.
u 13:26

Grad Velika Gorica pobrinuo se i za one učenike i studente koji su imali uvjete, ali im je nedostajao bod ili malo više za dobivanje stipendija. Njih je 27 dobilo tablet računala

Učenicima i studentima koji nisu dobili gradske stipendije, a za to su imali sve uvjete i bili odmah "ispod crte", Grad Velika Gorica je dodijelio tablete, javljaju Kronike Velike Gorice.

- Jedan i pol bod mi je nedostajalo da dobijem stipendiju. Bilo mi je malo žao jer prošle sam godine imala tri četvorke, a godinu ranije sve petice i šteta da se nisam više potrudila. Za tablet su mi javili prije tjedan dana, nisam očekivala da ću dobiti išta. Tako da se na kraju, sve u svemu, ipak trud isplatio – ispričala nam je maturantica zagrebačke 15. gimnazije Lucija Majetić.

Tabletu se nije nadala niti učenica trećeg razreda velikogoričke gimnazije Ana Kuštrak.

Svi koji su zadovoljili primarne uvjete da budu u konkurenciji za stipendije, a nisu je dobili zbog ograničenog broja od 50 stipendija, dobili su ovaj aparat kao utješnu nagradu

Zvonko Kunić

pročelnik za društvene djelatnosti, Velika Gorica

- Tablet će mi sigurno poslužiti u školi, ali koristit ću ga i u slobodno vrijeme – najavila je Ana, dok njezin kolega iz razreda Josip Vuksan ističe kako je tablet dobra utješna nagrada za gubitak stipendije.

- U našoj školi profesorima tableti služe kao imenik, a nadam se da ćemo ga mi uskoro koristiti kao bilježnice, a ne samo za surfanje – kaže Josip.

Gradonačelnik Dražen Barišić podijelio je 27 tableta. Učenike i studente pozvao je da i nakon obrazovanja ostanu raditi u svom gradu kako bi dali doprinos njegovom daljnjem razvoju.

- Želja nam je da Vellika Gorica postane i sveučilišni grad. Naše Veleučilište postaje sve značajnije, a za svoju 10. obljetnicu dobit će i moderan prostor. Studenti će uskoro imati novi restoran i uređen okoliš – rekao je gradonačelnik.

Gradski pročelnik za društvene djelatnosti Zvonko Kunić kaže kako su tableti poruka da se isplati biti uspješan, učiti i studirati.

- Svi koji su zadovoljili primarne uvjete da budu u konkurenciji za stipendije, a nisu je dobili zbog ograničenog broja od 50 stipendija, dobili su ovaj aparat kao utješnu nagradu. Želimo stimulirati učenike i studente na daljnje učenje i postizanje rezultata i uspjeha – napomenuo je pročelnik.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije