Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
visoko obrazovanje

Dovodi Erasmus: U Velikoj Gorici studenti iz Češke, Poljske...

studenti Velika Gorica
Foto: Kronike VG
06.03.2014.
u 08:51

Ovih dana, upravo u sklopu Erasmus programa, na dodiplomski studij Očne optike došlo je četvero čeških studenata, te dva studenta iz Poljske koji pohađaju specijalistički studij Kriznog menadžmenta

Veleučilište Velika Gorica aktivno sudjeluje u Erasmus programu te je dosad potpisalo desetak ugovora o razmjeni profesora i studenata s europskim zemljama. Ovih dana, upravo u sklopu Erasmusa, na dodiplomski studij Očne optike došlo je četvero čeških studenata, te dva studenta iz Poljske koji pohađaju specijalistički studij Kriznog menadžmenta, pišu Kronike Velike Gorice.

U inozemstvo je dosad otišao 21 student, 19 na studentsku praksu - Malta, Cambridge – Velika Britanija, Irska, Njemačka i dvoje na studijski boravak u Irsku. Potpisano je deset bilateralnih ugovora s inozemnim visokoškolskim ustanovama na kojima je omogućena razmjena studenata u sklopu Erasmus programa. Ovakvom inicijativom studentima je omogućen odlazak u inozemstvo na studijski boravak koji je većim dijelom financiran u sklopu visokoškolskog Lifelong Learning programa.

Uskoro će potpisati još tri bilateralna ugovora za mobilnost studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja sa Španjolskom, Grčkom i Poljskom. Nova suradnja trebala bi pridonijeti razmjeni znanja i iskustava naših studenata sa studentima iz drugih dijelova Europe.

Krajem veljače Veleučilište  je u sklopu Erasmus programa, ugostilo Karla Amona, stručnjaka za menadžment i marketing u optometriji i predavača na studiju optometrije na Sveučilištu u Aalenu, u njemačkoj pokrajini Baden-Württemberg. Amon je s djelatnicima i studentima na stručnom studiju Očna optika podijelio svoja znanja i iskustva koja će poslije moći svakodnevno koristiti u svom poslu.

U travnju je najavljen dolazak i voditelja studija optometrije u Cambridgeu, koji će studentima Veleučilišta održati predavanje, a ujedno se u Velikoj Gorici planira i radionica predstavnika visokih škola u području optometrije iz Italije, Njemačke, Češke, Austrije, Rumunjske, Bugarske i Makedonije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije