Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UDRUŽILI SE

Stanovnici Trnave pokrenuli peticiju, dosta im je gužvi koje traju 20 godina

Potpisivanje peticije u Trnavi zbog nesnosnih prometnih gužvi
Foto: Matija Habljak/Pixsell
1/22
09.10.2019.
u 21:05

Svi koji su se danas okupili potpisali su peticiju, a potpisi će se nastaviti prikupljati i do nedjelje po principu "od vrata do vrata".

Prometne gužve u Trnavi o kojima je Večernjak nedavno pisao nisu problem samo posljednjih tjedana, otkako su na obližnjoj Čulinečkoj cesti počeli radovi koji onamo preusmjeravaju brojne automobile, već traju barem 20 godina. Krivac je pružni prijelaz na Branimirovoj cesti koji je glavni izlaz iz kvarta. Brklja na prijelazu, međutim, većinu je vremena spuštena pa se stvaraju dugačke kolone, a paraliziran je cijeli kvart i okolica.

U kolonama čeka i po 45 minuta, autobusi ne voze po rasporedu pa djeca kasne u školu, a radnici na posao. Da je vrag odnio šalu slažu se svi koji žive u tom Trnavi, ali i obližnjim kvartovima, pa su se udružili u građansku inicijativu "Riješimo prometni kolaps u Trnavi", a u 17 sati, za vrijeme najveće gužve, okupili su se kraj pružnog prijelaza i počeli skupljati potpise za peticiju. 

- Mnogi na 200-300 m od kuće  čekaju po 45 minuta, jer ne mogu preteći kolonu i ući u dvorište. Zakrčeni su izlazi iz sporednih ulica i ispred dvorišta iz kojih se ne može izaći ni ući - objašnjava Ivan Forgač, koji stanuje u ulici Trnava I.

Svi koji su se danas okupili potpisali su peticiju, a potpisi će se nastaviti prikupljati i do nedjelje po principu "od vrata do vrata".  Traže da se što prije sagradi cesta preko Resničkih putova koja bi kvart spajala s Čulincem, gdje postoji podvožnjak ispod pruge, kao i permanentno rješenje za brklju, koja bi trebala biti spuštena samo dok vlak prolazi, a ne po pola sata ili dulje. 

Potpisivanje peticije u Trnavi zbog nesnosnih prometnih gužvi
1/22

- Ne postoji osoba kojoj ovo rješenje ne bi odgovaralo - objašnjava Forgač. A već ionako kaotična situacija je, podsjetimo, eskalirala privremenim zatvaranjem Čulinečke zbog radova na postavljanju glavnog kolektora.

Sav promet koji inače po ovoj žili kucavici Donje Dubrave, preusmjeren je u Trnavu, pa je situacija trenutno nesnošljiva. Kolone dugačke više od kilometra počnu se stvarati već oko 15 sati, a traju sve do 19 - i tako svaki dan. Zakrčene su i sve bočne ulice, pa se tamo u koloni stoji i do sat i pol vremena. 

Komentara 4

HE
herojulice
08:22 10.10.2019.

Eto bude legla neka fontanica da smiri svekoliko građanstvo.

RP
rpzagreb
14:21 10.10.2019.

Glasajte i dalje za primitivce i glupava obećanja koja odavno vrijeđaju i djecu u vrtičima.

IG
Igi125
12:04 10.10.2019.

Trnava je kvart kao i Tresnjevka, preizgraden, bez adekvatne cestovne infrastrukture. U neke od ulica se moze uci tek kad izadu vozila koja vam dolaze u susret jer se ne mozete mimoici... Ovaj prijelaz ne uzrokuje kolone i kolaps samo zbog zatvaranja Culinecke. Uvjek su tu ogromne guzve, zablokira se rotor kod vrtica koji vodi prema prijelazu. Ne da se taj problem nece hitno rijesiti nego je pitanje hoce li se ikad rijesiti na zadovoljavajuci nacin. Spoj na Culinecku nece rijesiti puno osim sto ce kolaps ici u dva smjera osim sada u jednom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije