Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trnava

Stanovnici Dubrave dobili središnji park - nazvan po T. Ivčiću

Park Tomislava Ivčića
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/7
14.06.2015.
u 20:00

Riječ je o parku koji se nalazi u blizini kuće obitelji Ivčić ali i mjesta tragične nesreće gdje je slavni pjevač poginuo 1993. godine

U blizini kuće u kojoj je u naselju Trnava u Dubravi stanovao sa svojom obitelji, po pokojnom zadarskom pjevaču Tomislavu Ivčiću u sobotu je imenovan park.

Sjećanje još sviježe

Iako je u Trnavu došao kao ‘zet’ u kuću svoje supruge Slavice, mještani ga se s radošću sijećaju.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

– Tomislav je bio jako zaposlen i najčešće je bilo vremena samo za pozdrav i kraći razgovor. Drago mi je da smo mu se odužili barem na ovaj način te da i naši unuci znaju da je takva legenda živjela u našem kvartu – složni su susjedi.

Slavica Ivčić, Tomislavova supruga prisjetila se da u Trnavi nije bilo ni asfalta kada su se njih dvoje upoznali pa mu je izbjegavala priznati gdje živi.

–Kada me jednom dovezao uopće mu nije smetala prašina, a kasnije nije želio ni da se odavde odselimo pa su se u ovom parku igrala i naša djeca, Izabela, Kristina i Ivan – ispričala je Slavica Ivčić. Na otvaranje parka pristigli su brojni sumještani Tomislava Ivčića.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

–Drago nam je da je park dobio ime po njemu jer je to najmanje što je zaslužio – kazao je Miro Koričan koji je u park došao sa suprugom Majom i djecom Miom i Markom koji se ondje dolaze igrati.

Zajednica se odužila

Među prijateljima se našao i Siniša Škarica.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

–Lijepo je znati da mu se sredina gdje je živio odužila – kazao je Škarica. Predsjednik četvrti Milan Draženović kazao je da je riječ o središnjem parku u naselju za sve generacije. Istovremeno, dodao je, riječ je o parku koji se nalazi u blizini kuće obitelji Ivčić ali i mjesta tragične nesreće gdje je Ivčić poginuo 1993. godine.

Komentara 1

Avatar think pink
think pink
08:42 18.06.2015.

koji smijeh - nazvati park po pjevaču nekakvih pjesmuljaka... za očekivati je da uskoro i ostali "zaslužni umjetnici" dobiju svoje parkove i ulice. Aleja Đo Maračić Makija, Park Tajči, Trg Srebrnih krila, ulica Dalibora Bruna...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije