Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U SUBOTU

Štampar na platou Mamutice: Dođite na mjerenje šećera i tlaka, bit će nešto i za najmlađe

Zagreb: "Štampar u tvom kvartu", projekt kojim se zbližavaju zdravstveni djelatnici s građanima
Slaven Branislav Babic/PIXSELL
24.05.2024.
u 13:00

Sajam zdravlja NZJZ "Dr. Andrija Štampar" održava povodom Svjetskog dana nepušenja te 20 godina djelovanja Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti.

Već 20 godina djeluje Služba za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti u NZJZ „Dr. Andrija Štampar“, a povodom obilježavanja Svjetskog dana nepušenja ou Travnom će se održati i poseban događaj.  Od 9 do 12 sati, naime, održat će se Sajam zdravlja: Štampar u tvom kvartu, i to na platou Mamutice u Ulici Božidara Magovca 17 (plato Mamutice).

Sajam zdravlja: „Štampar u tvom kvartu“ obuhvaća niz lokalnih manifestacija u zagrebačkim kvartovima, u organizaciji službi Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, Grada Zagreba te područnih Domova zdravlja. Gradska četvrt Novi Zagreb-istok odabrana je jer nudi bogatstvo sadržaja i mogućnosti svojim stanovnicima.

"Sa svojim raznovrsnim naseljima, bogatom infrastrukturom, kulturnim i sportskim aktivnostima te snažnim osjećajem zajedništva, predstavlja jedno od najpoželjnijih mjesta za život u Zagrebu. Ulaganjem u obrazovanje, zdravstvo i javne usluge, ova četvrt kontinuirano radi na poboljšanju kvalitete života svojih stanovnika, čineći je vibrantnim i prosperitetnim dijelom grada", poručili su u Štamparu. 

Zagreb: "Štampar u tvom kvartu", projekt kojim se zbližavaju zdravstveni djelatnici s građanima
1/17

Građani svih dobnih skupina na sajmu će se moći educirati o važnosti pravilne prehrane, aktivnog načina života i redovite tjelesne aktivnosti te naučiti kako prepoznati prve simptome određenih zdravstvenih stanja. Bit će organizirano mjerenje vrijednosti šećera u krvi i krvnog tlaka te CO u izdisaju, što je posebno važno osobama koje puše ili su u okruženju pušača.

Nadalje, stručnjaci će zainteresirane savjetovati o zdravstvenoj ispravnosti kozmetike, razumijevanju deklaracija na igračkama i hrani te o kvaliteti zraka i vode u njihovom kvartu. Dio aktivnosti na Sajmu bit će namijenjen roditeljima i njihovim najmlađima, koji će moći naučiti kako pravilno prati zube i sudjelovati na radionici o zdravoj prehrani, ali i mentalnom zdravlju te prevenciji ovisnosti.

"Ususret obilježavanju Svjetskog dana nepušenja, posebnu ćemo pozornost posvetiti ovoj temi. Svaki pušač koji prestane pušiti, svaki mladi čovjek koji odluči nikada ne započeti, svaka zajednica koja doluči promovirati zdravlje – svi oni čine razliku", poručili su iz  NZJZ "Dr. Andrija Štampar". 

VEZANI ČLANCI: 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije