Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uigran duo

Šprice, kokain, konoplja... Nema što zagrebački policajci nisu pronašli u stanu dvojice mladića

Foto: PUZ
1/4
23.02.2024.
u 10:30

Utvrđeno je da je drugoosumnjičeni od prvoosumnjičenog nabavljao veće količine konoplje tipa droga koju je potom prodavao na nezakonitom tržištu

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom  i 23-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela "Neovlaštena proizvodnja i promet drogama". Sumnja se da je prvoosumnjičeni, protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, a radi daljnje preprodaje, na za sada neutvrđen način, nabavljao veće količine kokaina, amfetamina, konoplje, smole i ulje konoplje, koju je potom skrivao, miješao s punilima vagao i prepakiravao u stanu na području Medveščaka, nakon čega je tako pripremljenu drogu dalje prodavao na nezakonitom tržištu i drugim preprodavačima među kojima je i drugoosumnjičeni.
 
Jučer su u sklopu kriminalističkog istraživanja policijski službenici PU zagrebačke obavili pretragu na području Medveščaka na adresi boravka osumnjičenog te su pronašli ukupno 685 grama konoplje tipa droga pakirane u 12 različitih paketa, 38 grama smole konoplje tipa droga pakirane u 2 različita paketa, 42.5 grama droge kokain pakirane u 3 različita paketa, 288 grama droge amfetamin pakirane u 5 paketa, 21.9 ml ulja konoplje tipa droga pakirane u 7 medicinskih šprica, 243 grama punila za miješanje s drogom radi povećanja mase droge i dvije digitalne vage za precizno mjerenje mase s tragovima droge.

VEZANI ČLANCI: 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je drugoosumnjičeni, protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, radi daljnje preprodaje, od prvoosumnjičenog nabavljao veće količine konoplje tipa droga koju je potom prodavao na nezakonitom tržištu.

U srijedu je pak drugoosumnjičeni policijskim službenicima prilikom uhićenja dragovoljno izručio ukupno 115.9 grama konoplje tipa droga i novčani iznos za koji se sumnja da je pribavljen prodajom droge. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičenici su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku te je kaznena prijava dostavljena Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu. 

VIDEO: Let 3 na probi uoči prve polufinalne večeri Dore: 'Ne dolazi u obzir da opet idemo na Eurosong'

Komentara 1

VJ
Veli Jože
20:16 26.02.2024.

Čini mi se da je Singapur riješio problem dilera smrtnom kaznom.Do sedamdesetih su vršili nuždu u kante ,a sada imaju zahode sa 5 zvjezdica.Problema sa drogom nema.Debelo smo iza ljudi u japankama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije