Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NABAVIO SVU OPREMU

Svoj stan pretvorio u improvizirani laboratorij za uzgoj konoplje, a evo što su policajci još pronašli

Foto: PU Zagrebačka
1/4
21.02.2024.
u 12:35

Ovaj je 44-godišnjak u Gajnicama sam stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja, a policijski službenici naišli su i na sveukupno devet zasađenih komada stabljika konoplje tipa droga

Zagrebačka policija pretresla je adresu 44-godišnjaka za kojega se sumnja da je neovlašteno proizvodio i preprodavao drogu u Gajnicama. Kako stoji na stranicama PU zagrebačke, svoj stan osumnjičeni je pretvorio u improvizirani laboratorij za uzgoj konoplje u kojemu je bila sva potrebna oprema, kao što su uređaj za osvjetljavanje biljaka te uređaji za protok zraka.

Sam je stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja, a policijski službenici naišli su i na sveukupno devet zasađenih komada stabljika konoplje tipa droga. No ni to nije sve, na adresi osumnjičenika bilo je i 28.7 grama konoplje tipa droga u dva različita pakiranja, 40 grama droge amfetamin u tri različita pakiranja, 89 grama punila za povećanje mase u tri različita pakiranja.

Osim toga, imao je i digitalnu vagu za precizno mjerenje mase s tragovima droge, mikser te posuda za miješanje na kojoj su se, također, nalazili tragovi narkotika. U navedenom stanu pronađeno je i 15 komada malokalibarskog streljiva kalibra 22.

VEZANI ČLANCI:

Sumnja se, dakle, da je 44-godišnji osumnjičenik, radi daljnje preprodaje, nabavljao veće količine amfetamina kojeg je prepakiravao i miješao s punilima radi povećanja mase. Osim toga, sumnja se da je, s ciljem proizvodnje i preprodaje konoplje tipa droga, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti i ventilaciju zraka stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio te iste konoplje, koju je potom prepakiravao u stanu na području Gajnica, te ju tako pripremljenu dalje preprodavao na nezakonitom tržištu.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičenik je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku te je kaznena prijava dostavljena Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu, dok će zagrebačkom Općinskom prekršajnom sudu biti podnijeti optužni prijedlog zbog prekršaja Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

VIDEO: Zagreb: Policijski očevid u kući gdje je jedna osoba stradala u požaru

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije