Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obnova dotrajalih objekata

Sportski megaholding ipak će još malo pričekati

Bandić i Ljubičić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
26.02.2019.
u 08:27

Protiv osnivanja Sportskih objekata je oporba, ali i koalicijski HDZ, pa će prijedlog o osnivanju trgovačkog društva gradonačelnik danas povući sa sjednice Skupštine

Nije prihvatljivo da Šalata bude u stanju u kojem je sad, a za njenu se obnovu jednostavno ne može iz proračuna dati 300 milijuna kuna, koliko bi joj trebalo da zasja opet kao pred Univerzijadu 1987. – objašnjavala je jučer pročelnica za gospodarstvo Mirka Jozić zašto je nužno osnivanje Sportskih objekata, trgovačkog društva koji će se baviti isključivo obnovom dotrajalih objekata za sport po metropoli.

Ako ima alternativa...

Tvrtka je to, objasnila je pročelnica još jednom, koja će, kad se osnuje, moći uzeti hipotekarni kredit za obnovu određenog objekta, a onda će se, nakon njegove obnove, na komercijalnim sadržajima tog objekta zarađivati, pa iz proračuna neće morati toliko novca ići za njegovo održavanje i, eto, svi sretni.

– Ako netko ima bolju alternativu, slobodno neka je predloži – kazala je Mirka Jozić. Nema Zagrepčana koji nije za obnovu Šalate, rekla je pročelnica, koja vjerojatno nije računala na to da će gradonačelnik Milan Bandić odmah nakon njena “branjena” Sportskih objekata reći kako mu ta Šalata, odnosno tamošnja “zahrđala tribina i tenisko igralište” ipak nije prioritet.

– Hoće li biti to za tri dana ili tri mjeseca, vidjet ćemo. Ja razmišljam o državničkim projektima, o gradu u gradu na Velesajmu – kazao je Milan Bandić, a njegovi su suradnici objasnili da mu ipak baš samo to i nije na pameti.

Posao je “malo mutan”

Projekt sportskog megaholdinga podržava, kažu, maksimalno, pogotovo zato što ga je osmislio jedan od najbližih mu suradnika, inače i “otac Holdinga” Slobodan Ljubičić Kikaš. Muči ga samo, kažu nam u njegovoj Stranci rada i solidarnosti, što će prijedlog o osnivanju trgovačkog društva morati prolongirati. Ne želi ga oporba, a nisu za njega ni koalicijski partneri iz HDZ-a jer im se posao čini “malo mutan”.

– Nismo se još dogovorili, ali kako su skupštinski odbori predložili tematsku sjednicu baš o sportskim objektima početkom ožujka, mislim da će se na kraju točka sa Skupštine danas povući, a gradonačelnik neka je predloži kad sve bude jasno – kažu HDZ-ovci. Gordan Maras iz SDP jučer je ustvrdio kako je svrha “megasportske tvrtke” isključivo da se gradska imovina može opterećivati kod banaka, dok je HNS-ovu Tomislavu Stojaku nejasno zašto nema analiza, brojki, podataka ni dokumenata koji bi rekli zašto se, uz postojeća poduzeća poput ustanove Upravljanje sportskim objektima ili Holdingove podružnice Upravljanje nekretninama, osniva nova tvrtka.

– Društvo se osniva za 20 tisuća kuna, a u njega će se u prvom projektu uliti već 400 milijuna kuna. Na koji način će se to raditi, hoće li to biti dokapitalizacija, hoće li postojati mogućnost za partnerstvo s državom ili bilo kim drugim? – pita se neovisni Vladimir Ferdelji.

Argumenti za i protiv osnivanja društva

Obnova sportskih objekata s pomoću kredita i sredstava iz fondova EU

Više komercijalnih sadržaja, održavanje se ne bi toliko plaćalo iz proračuna     

Stavljanje u funkciju objekata koji na to čekaju po četrdeset i više godina 

Postoje već poduzeća unutar Holdinga zadužena za sportske objekte

 Ne postoje analize ni dokumenti o tome zašto je potreban sportski holding

 Osim hipoteka i EU, postoji li mogućnost za partnerstvo s državom?          

   

Video: Pogledajte u kakvom su stanju zagrebački mostovi

 

Komentara 6

TV
tvrdapixa
06:54 27.02.2019.

Ljudi, jel netko zna kaj je s rotorom. Zabrinut sam, više se niš ne piše...Najavljivali su smak sveta kad se rotor zatvori. Kaj se to dogodilo?

RP
rpzagreb
21:44 26.02.2019.

Jedini uspješan projekt koji je realizirao u zadnjih 10 godina su zastave i fontane. Sve drugo je na nivou kriterija razvoja jedne Pogane vlake.

HE
herojulice
07:26 27.02.2019.

Sad kada je novi holding propao a bankrot pred vratima vidjet ćemo gdje će nas ovaj puta leopard oderati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije