Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
studenti na bazenima

Spasiocima koji su se pobunili zbog satnice otkazali ugovore

bazen
Tomislav Miletic/PIXSELL
31.10.2018.
u 19:50

Satnicu su im “podebljali” prije ljeta zbog, kako tvrde u ustanovi, povećanog obima posla, no to nisu rekli studentima koji su bili uvjerenja da su dobili povišicu

Velikom broju spasioca na gradskim bazenima koji su ondje radili preko Student servisa uručen je otkaz nakon što su odlučili prosvjedovati jer im je satnica smanjena s 28 na 25 kuna. Odluka im, kažu, nije pismeno uručena, no njihovi su ugovori vraćeni u Studentski centar, a neki su već pronašli druge poslove.

– Manji se dio, pak, još nada da će ipak moći ostati raditi u ustanovi Upravljanje sportskim objektima – kaže jedna spasiteljica. Studenti čine 80 posto spasilaca na bazenima, odnosno radi ih tridesetak.

Satnicu su im “podebljali” prije ljeta zbog, kako tvrde u ustanovi, povećanog obima posla, no to nisu rekli studentima koji su bili uvjerenja da su dobili povišicu. – Tako je bilo planirano u budžetu za 2018. Satnica je unatrag nekoliko godina bila 20 kuna neto te je povećana na 25 – kažu u ustanovi. Prema zakonu, dodaju, nisu obvezni imati spasioce na bazenima, no osigurali su ih radi povećanja sigurnosti kupača, a to planiraju i u budućnosti.   

Pogledajte video rekonstrukcije zagrebačkog rotora

  
Ključne riječi

Komentara 6

OB
ObrenM
10:06 01.11.2018.

Nazalost osim u VL i na HRT-u su spasioci.Cinjenica je da se u Srbiji ne koriste hrvatske rijeci,a kod nas je pravilo da imamo berem 10% srbizma.

BA
badger2
07:50 01.11.2018.

tooo[oooo

VI
Vito
08:53 01.11.2018.

Autor Petra Balija - broju spasioca ::: Ah, taj hrvatski! --- Autorica: Maja Matković - Jezični savjetnik za svakoga - izdanje "Večernji list" Zagreb 2005.g ___ Rječnik razlika - str. 516 spasioc > spasitelj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije