Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Incident na Gradskoj skupštini

Šokantno ponašanje: Možemovac SDP-ovcu iz klupe dobacio 'j... ti mater', drugi im rekao da je SDP 'dno dna'

Počela je 14. sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba
Sanjin Strukic/PIXSELL
13.07.2022.
u 12:44

Samo desetak minuta kasnije zastupnik Trpimir Goluža, govoreći o amandmanu SDP-a, za govornicom je nazvao stranku "korisnim budalama", za što je dobio opomenu od predsjednika Skupštine.

Sve je krenulo tijekom rasprave oko kodeksa ponašanja gradskih zastupnika i amandmana SDP-ova kluba. Zastupnica SDP-a Dina Vasić iznijela je svoje izlaganje u vezi s amandmanima, a nekoliko trenutaka nakon toga uslijedila je uvreda iz klupe:  "J... ti mater." 

Sve to dogodilo jučer na sjednici Gradske skupštine, poslije pauze za ručak, a premda se psovka nije čula na snimci, o njoj se raspravljalo nakon stanke koja je uslijedila. Kako doznajemo od skupštinara, uvredu je izgovorio zastupnik Možemo! i to, navodno, SDP-ovu Viktoru Gotovcu, predsjedniku zagrebačkog SDP-a. Isto tako doznajemo i da se zastupnik poslije ispričao. 

Rasprava o psovci može se vidjeti na snimci s Gradske skupštine, a zastupnici su kasnije za govornicom rekli i da je drugi možemovac u hodniku za SDP-ovce rekao da su "dno dna".  Samo desetak minuta kasnije zastupnik Trpimir Goluža, govoreći o amandmanu SDP-a, za govornicom je nazvao stranku "korisnim budalama", za što je dobio opomenu od predsjednika Skupštine. Raspravu možete pogledati na snimci u nastavku. 

 

O incidentu se očitovao danas i SDP-ov zastupnik Renato Petek na svom Facebook profilu. 

"Incidenti na jučerašnjoj sjednici Gradske skupštine tijekom rasprave o donošenju Kodeksa ponašanja gradskih zastupnika. Prema članovima i Klubu SDP-a upućene su psovke i uvrede:
Osoba A: ‘J.... ti mater! (dobacivanje iz klupa)
Osoba B: ‘Oni su dno dna’ (na hodniku)
Osoba C: ‘Vi ste postali (Tomaševićeve) korisne budale.’ (s govornice).
Sve je ovo izrečeno tijekom rasprave o amandmanu Kluba SDP-a kojim se gradskim zastupnicima preporučuje da ne sudjeluju u izvršnim poslovima u okviru samoupravnog djelokruga Grada u radnim tijelima koje osniva gradonačelnik.
Iz Kluba SDP-a nakon glasanja naglašavaju kako ih brine djelovanje zastupnika koji u radnim tijelima ili upravljačkim tijelima ustanova djeluju kao supstitut neizabranih čelnika tijela ili idejni i sadržajni autori prijedloga gradonačelnika, ustvrdivši kako to nije posao gradskih zastupnika.
'Oni nisu ni pročelnici ni gradonačelnikovi suradnici! Gradski zastupnici nisu izvršitelji, već akteri političkog procesa – subjekti, a ne objekti političkog djelovanja. Predstavnička vlast je tu da odlučuje o prijedlozima predlagatelja, a ne da ih u ime izvršne vlasti kreira', rekao je predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Viktor Gotovac.
Kakva je to podjela vlasti u kojoj se miješaju izvršna i predstavnička vlast te koji je smisao skupštinski raspravljati o prijedlozima gradonačelnika ako si ih u njegovo ime izradio ili sudjelovao u njihovoj izradi?" piše Petek. 

Na jučerašnjoj sjednici jučer se o svemu očitovao i gradonačelnik Tomislav Tomašević rekavši da novi saziv Skupštine ide u krivom smjeru i da ponašanje zastupnika postaje sve više neprimjereno. Joško Klisović najavio je promjene poslovnika, čime će se uvesti drukčije mjere oko sankcioniranja takvog ponašanja. 

Komentara 41

Avatar joshan
joshan
13:23 13.07.2022.

prostakluk je kod ljevičara najnormalnija pojava u razgovoru....lajavi tolerantni i napredni čovjekoljupci ...da ti pamet stane

AT
ATG
13:17 13.07.2022.

Ma kako to??? A oni tako tolerantni i uljudni...

Avatar kastanjer2
kastanjer2
12:56 13.07.2022.

"Kakva je to podjela vlasti u kojoj se miješaju izvršna i predstavnička vlast?" pita se SPD-ovac. Pa komunistička, šta si zaboravio čiji ste vi slijednik?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije