Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suzbijanje korupcije

Službenici dobili vodič, dužnosnici će etički kodeks

Mito, korupcija
Foto: Thinkstock
08.02.2016.
u 02:00

U programu koji će pred Skupštinu su pronevjera, podmićivanje, sukob interesa, nepotizam

Nakon vodiča za suzbijanje korupcije koji su dobili službenici gradske uprave, zagrebačka će Skupština donijeti i Program za suzbijanje korupcije za 2016. i 2017. godinu za dužnosnike i javne službenike. Prema njemu, do kraja godine moraju napraviti etički kodeks ponašanja dužnosnika, a među pet prioriteta su im sukob interesa u obnašanju javnih dužnosti, financiranje političkih stranaka, ostvarivanje prava na pristup informacijama, korištenje proračunskih sredstava te javna nabava.

Niz ciljeva će se, prema programu, provoditi putem informiranja građana da što lakše prepoznaju sukob interesa ili drugo neprihvatljivo ponašanje dužnosnika te edukaciju službenika za što bolje davanje informacija građanima. Prijedlog o kojem će se odlučivati na idućoj sjednici Gradske skupštine kao najčešće oblike korupcije prepoznaje podmićivanje, pronevjeru, sukob interesa, pristranost, iznuđivanje i nepotizam. Izradilo ga je Povjerenstvo za suzbijanje korupcije kojemu je na čelu Andrija Mikulić, a građani korupciju prijaviti mogu na antikorupcija@zagreb.hr.

Komentara 3

DA
damirtankovic
14:01 08.02.2016.

I s jednim i s drugim si možete obrisati znate kaj, haha! Tak je isto i Don Corleone tiskal svoje vodiče i kodekse za svoje miljenike, buahaha!

DU
Deleted user
19:25 08.02.2016.

Pa osim fontana, staklenih mostova, prepravljanja Mesničke ulice, zlatnih zahoda, treba rasuti malo našeg novca i za edukaciju PREdobro plaćenih službenika. Ali malo više noca vrtićima (odjeli za bolesnu djecu na antibioticima a koja više nisu zarazna za drugu djecu), malo više autobusa na nekim linijama, malo više gradskih domova za starei nemoćne, javnih kuhinja,,,,pa napokon i jeftinijih komunalija ( NE ŠUPLJIH OBEĆANJA)...malo više rada za zagrepčane koji vas sve skup plaćaju.....

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
20:10 08.02.2016.

Kodeks Rodjo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije