Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suradnja vatrogasaca i dizajnera

FOTO Znate li što trebate učiniti u slučaju požara? Provjerite u ovom poučnom stripu

storyeditor/2022-04-20/ova_ide.jpg
21.04.2022.
u 11:02

U suradnji s vatrogascima izradio ju je slavni dizajnerski studio Bruketa&Žinić&Grey, a predstavit će se danas u Kaptol Boutique Cinema nakon svečane projekcije filma “Notre-Dame u plamenu”

”Dovraga, zatvaraj vrata” stripovski je naziv edukativne infografike Javne vatrogasne postrojbe Zagreb kojom savjetuju kako se ponašati u slučaju požara. U suradnji s vatrogascima izradio ju je slavni dizajnerski studio Bruketa&Žinić&Grey, a predstavit će se danas u Kaptol Boutique Cinema nakon svečane projekcije filma “Notre-Dame u plamenu”. Glavni junak infografike demonstrira što treba činiti u slučaju požara, a odjeven je u majicu grupe Vatra s kojom je JVP Zagreb lani također surađivao na edukativnom videu.

– S dizajnerskim studijem Bruketa&Žinić&Grey surađivali smo već na nekoliko projekata pa smo ih pozvali u pomoć jer se radi o dizajnerima svjetskog glasa. U pola sata shvatili su što želimo i ponudili rješenje – kaže Siniša Jembrih, zapovjednik JVP-a Zagreb. Ovom kampanjom, ističe, nastoji se podići svijest o ponašanju u slučaju požara.

Foto: Bruketa&Zinic&Grey

– Dim je opasan, on je taj koji ubija i zato smo pokrenuli ovu kampanju. Najvažnije je napustiti prostoriju, zatvoriti vrata i pozvati vatrogasce. U slučaju da ne možete izaći, zatvorite vrata, podmetnite ručnik kako biste spriječili prodor dima, nazovite 193 i dozivajte pomoć na prozoru kako bismo vas lakše uočili – savjetuje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije