Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOP-STIPENDIJE

Školarina najboljima, mladoj majci koja studira medicinu

'06.07.2011.,Zagreb - U hotelu Westin odrzana je svecano proglasenje dobitnika Top stipendija za top studente 2011 koju je organizirao tjednik Nacional. Mislav Simatovic sa najboljom studenticom Mirna
'Antonio Bronic/PIXSELL'
06.07.2011.
u 23:33

Sandra je na šestoj godini studija Medicinskog fakulteta, majka je devetomjesečne djevojčice, a kaže da svoj uspjeh može zahvaliti roditeljima koji joj uvijek pripomognu.

Među 100 finalista izabrano je najboljih 27 studenata i studentica koji su nositelji Top stipendije tjednika Nacional za akademsku 2011./2012. godinu.

Za najveću stipendiju u iznosu od mjesečnih četiri tisuće kuna borilo se čak 427 studenata – prvom selekcijom izabrano je njih sto, a proglašenjem najboljih okončan je i ovaj izbor. Studentima s gotovo svih fakulteta čestitali su predstavnici raznih ministarstava te gradonačelnik Milan Bandić, a za njih će u rujnu predsjednik Ivo Josipović prirediti i druženje.

– Četiri sam se puta prijavljivala za ovu stipendiju i naravno da sam presretna. Želja mi je upisati doktorski studij i specijalizirati dermatologiju – rekla je 25-godišnja Sandra Jerković Gulin, nekadašnja Vinska kraljica Zagrebačke županije koja je prva primila stipendiju.

Sandra je na šestoj godini studija Medicinskog fakulteta, majka je devetomjesečne djevojčice, a kaže da svoj uspjeh može zahvaliti roditeljima koji joj uvijek pripomognu.

– Sve ispite dala sam u roku i zbog toga sam vrlo zadovoljna – kaže.

Jedna od članica komisije za odabir Top studenata Maja Rendulić, savjetnica predsjednika Uprave za prodaju Erste Card Cluba, napomenula je kako je komisija gotovo konsenzusom glasovala za kandidate.

– Vrlo savjesno i ozbiljno pregledali smo prijave. Vodili smo se prema kriteriju njihova odnosa prema učenju i znanju, postignućima i odnosu prema društvu bez obzira očituje li se taj odnos kroz sport, humanitarni ili umjetnički rad te njihovim osobnim hobijima – objasnila je Maja Rendulić. Stipendije su dobili studenti s ekonomije, dizajna, prava, i drugih studija.

– Četiri sam se puta prijavljivala za stipendiju i napokon je dobila. Presretna sam – rekla je Sandra Jerković Gulin.(lk/vlm)

Komentara 1

LU
luksa
09:12 07.07.2011.

\"Stipendije su dobili studenti s ekonomije, dizajna, prava, i drugih studija.\" Kad stipendije krenu dobivati studenti sa strojarstva, elektrotehnike, kemijskog inžinjerstva, i drugih studija početi ću vjerovati u bolje sutra.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije