Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 198
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
instalacija

Ski-lift na Jarunu više nema dozvolu, zašto ga ne uklonite s jezera?

01.04.2015., Zagreb - Ski lift na zagrebackom jazeru Jarun ostao je bez koncesije i treba biti uklonjen.  Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/4
03.04.2015.
u 07:46

Grad: Do danas građevina nije maknuta i to će se morati riješiti sudski

Rekreativci koji svakodnevno prolaze stazama pokraj malog jezera na Jarunu gotovo da se ne obaziru na instalaciju na vodenoj površini, tzv. ski-lift postavljen tamo još 2012. Tek kad ih se upita smeta li im što je tamo postavljen, neki će pohvaliti poligon za vježbanje na kojem u ljetnim danima članovi "Wakeboard & Wakeskate Kluba Zagreb" izvode akrobacije. I ugostitelji će to pozdraviti jer od posjetitelja koji dođu u wake park i zarade koju kunu.

Zauzeo trećinu jezera

No drugi će se požaliti jer im "već dvije i pol godine privatni poduzetnik koji drži ski-lift zauzima trećinu malog jezera, koje zbog blizine kupači najviše posjećuju".

– Instalacija nije demontirana ni nakon što je u rujnu 2014. istekla koncesija. Planira li Grad Zagreb predati trećinu javnog jezera na trajno korištenje privatnom poduzetniku – pitali su stanovnici koji su na propust upozorili na kvartovskoj tribini za gradsku četvrt Trešnjevka-jug. Prema odgovoru iz Grada, od zakupca su u listopadu 2014. zatražili uklanjanje.

– Direktor tvrtke Aqua Stop d.o.o. 14. listopada 2014. na traženje uklanjanja građevina izjavio je da će to učiniti kada vremenski uvjeti budu dozvoljavali. Do danas to nije učinjeno i jedino je rješenje da se to napravi sudskim putem. Predmet će biti proslijeđen u pravnu službu – rekao je zamjenik pročelnika Ureda za obrazovanje Dinko Vukelić. Iz Aqua Stopa kažu da je vodostaj ove zime bio visok, zbog čega dizalica od sto tona nije mogla prići jezeru.

Kazna od 2000 kuna

Platili smo i kaznu od 2000 kuna, a dodatnih 350 platio sam kao odgovorna osoba – kaže Ozren Petrić, direktor Aqua Stopa, te dodaje da nisu dobili nalog od Grada da se instalacija makne. Otkako se ski-lift postavio, kaže, pokušavaju pronaći rješenje za trajniji ostanak, a montaža i demontaža, koju plaćaju 150 tisuća kuna, uvelike otežavaju poslovanje. Ski-lift tamo smije stajati od lipnja do rujna, a svake se godine mora micati.

– Zatražili smo i izmjenu GUP-a ne bi li se malo jezero unijelo kao zona za skijanje na vodi – kažu iz Aqua Stopa te dodaju da bi tako i 400-tinjak članova kluba moglo vježbati cijele godine. Petrić naglašava da čitavo vrijeme otkako su na Jarunu rade po propisima i izdvaja prednosti ski-lifta:

– Aqua Stop plaća i najam dijela jezera, zapošljavamo ljude, turisti ciljano dolaze na jezero – kaže Petrić.

Komentara 12

MC
Mislav.c
12:01 03.04.2015.

Bravo moj grade i još jednom bravo Hrvacka! Sve nam uzmite i ništa nam ne dajte. Kome točno smeta što se klinci konačno negdje mogu baviti sportom? Stanovnicima Jaruna? Prvi stanovnici su udaljeni barem 1000m. Ne mogu spavati zbog buke možda? Kupači? WTF. Nije im dosta 6.5km obale? Prije bi rekao da smeta nekome iz grada tko nije dobio pinku u džep za svoje zalaganje...Imamo Hrvacku

SM
SMA
12:49 03.04.2015.

Lijepa nasa Hrvatsk! Zasto bi ista uspjelo u ovoj Hr. pa ajmo maknut i to nesto na Jarunu sta jedino jos funkcionira na njemu a da privalci turiste iz cijelog svijeta. Zasto da se mladi bave sportom kad se mogu se mogu u disco klubovima na jarunu redovito opijat i drogirat.Ipak ti klubovi imaju sve "dozvole" i "nikom" ne smetaju. Ali njih se nesmije dirat jer svi znamao tko su i sta su pa ajmo po slabijima. Osobno sam korisnik tog ski lifta kad god uspijem nac vremena i nije mi se niti jednom desilo da sam bio tamo a da se na liftu nije vozi bar jedan turist ili tiga stranac.Pod strance ne smatram slovence koji su uredno svaki vikend tu. To sta lift zauzima trecinu jezera nis ne znaci jer u samoj spici sezone malo jezero je napola puno. Da, tuzna je to prica u ovoj drzavi, ako nisi faca ili neciji nemozes napraviti nista korisno. Treba maknut lift da moze doc jos par penzica i suncat svoje praplanulo tijelo..........

FR
Freerider
10:28 03.04.2015.

Neki hvale, neki će se požaliti? Kao i uvijek kod nas.... Oni što će se požaliti (kupači???) njima smeta jer im je 1/3 oduzeta?? 1/3??? Dali je to njihovo? Od kupača? U ovoj državi i gradu se ne može napravitiraviti baš ništa dobro, najbolje da se vratimo u šumu svi skupa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije