Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj bundek

Sindikat hitne medicine: 'Ispričavamo se djeci i roditeljima...'

Zagreb: Vozač Hitne pregazio tri maloljetnice, jedna teško ozlijeđena
Slaven Branislav Babic/PIXSELL
27.06.2023.
u 10:57

"Službenu verziju događaja policija nije objavila tako da još uvijek nemamo sve informacije što se i kako dogodilo. U prvim trenutcima do nas su stizale informacije od novinara, kolega do očevidaca koje su išle u svim smjerovima", stoji u priopćenju sindikata.

Hrvatski sindikat hitne medicine ispričao se u utorak djeci i roditeljima ako je 'u bilo kojoj izjavi oko stradavanja djece na Bundeku te uhićenju vozača hitne službe insinuirana neka druga verzija osim one koja bude službena, a ista bude nekorektna ili neistina prema djeci'.

"Službenu verziju događaja policija nije objavila tako da još uvijek nemamo sve informacije što se i kako dogodilo. U prvim trenutcima do nas su stizale informacije od novinara, kolega do očevidaca koje su išle u svim smjerovima", stoji u priopćenju sindikata.

Dodaju da se prema izjavi djevojčica koje su stradale, i koje su prije toga pomagale dok nije stigla hitna, nije radilo o nikakvim slikanjima ili snimkama, ili da su bile pod utjecajem alkohola. 


>>VEZANI ČLANCI: 


"Ovim putem, želimo prije svega oporavak svim ozlijeđenima, da im traume što prije zacijele, ali isto tako želimo pohvaliti za ono što su kao mlade osobe kao prvo pozvale hitnu, a nakon toga i učinile do dolaska ekipe hitne službe,  što nam opravdano daje nadu u razboritost i posebnost naše mladosti", navodi sindikat.

Isto tako ako je u bilo kojoj izjavi nas koji smo govorili o samom događaju insinuirana neka druga verzija osim one koja bude službena, a ista bude nekorektna ili neistina prema djeci, ispričavam se i djeci i roditeljima, stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik sindikata Danijel Šota. Vozač Hitne pomoći prošli je tjedan na Bundeku navečer nakon intervencije zbog intoksikacije jedne maloljetnice, vozilom ozlijedio troje 17-godišnjaka koji su sjedili i ležali na travi, pri čemu je jedan teže ozlijeđen te je bio u opasnosti po život. 

Šezdesetdvogodišnjem vozaču je određen istražni zatvor do 30 dana, a u obranu kolege i osuđivanje postupka prema njemu prilikom privođenja, digli su se brojni djelatnici Hitne medicinske pomoći. Predsjednik HSHM-a Šota u jednom je istupu za medije spominjao alkoholiziranost stradalih maloljetnika te snimanjaTikTokova.


>>VIDEO: Možemo! na izbore ide bez SDP-a

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije