Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slojevito se obucite

Sindikat biciklista poziva na akciju: U petak će biciklistima diljem Zagreba dijeliti poklončiće

Zagreb: Glavni grad se probudio na minus 6 stupnjeva
Patrik Macek/PIXSELL
08.02.2024.
u 08:00

Ako i ne biciklirate cijelu zimu, barem 9. veljače sjedite na bicikl i pokažite sebi i drugima da se uz prikladnu zimsku opremu ipak može, poručuju iz Sindikata

Udruga “Sindikat biciklista” poziva građanke i građane Zagreba i Hrvatske da u petak 9. veljače krenu biciklom na posao jer se  obilježava Dan zimskog bicikliranja na posao! Iako su se inicijatori ovog prijateljskog natjecanja među gradovima, državama i tvrtkama iz Kanade povukli i više ne obilježavaju događaj pokrenut 2013. god., navika se ukorijenila u mnogim gradovima u Sjevernoj Americi i Europi pa tako i u Hrvatskoj. 

– Potrudimo se i ove godine pokazati kako nas mnogo vozi bicikl i zimi! Po običaju, u ranim jutarnjim satima u petak 9. veljače srest ćete nas na nekoliko punktova u Zagrebu kako sa zaposlenicima Decathlona dijelimo njihove poklončiće zimskim biciklistima i biciklisticama – pozvali su iz Sindikata biciklista.

Unatoč hladnom vremenu, bicikliranje je poželjni oblik kretanja gradom jer pomaže u održavanju fizičke aktivnosti, smanjuje prometne gužve te doprinosi našem zdravlju i zdravlju zajednice. Osim toga, očekivani rezultat inicijative je da će se barem neki, koji prvi puta pokušaju zimi koristiti bicikl, ohrabriti i nastaviti voziti zimi, odnosno cijele godine, poručuju iz Sindikata.

VEZANI ČLANCI:

– Bicikliranje zimi nije nikakav bauk: potrebno se slojevito obući, no ne predebelo jer se vrlo brzo zagrijemo. Potrebni su kapa, šal i rukavice te malo dobre volje ujutro. Također, budući da su dani kratki, nužno je u uvjetima smanjene vidljivosti i noću upaliti prednje bijelo i stražnje crveno svjetlo kako bismo bili vidljivi drugim sudionicima u prometu – pozivaju u Sindikatu.

Kako biste potaknuli i druge, objavite svoje fotografije bicikliranja na posao na svojim profilima društvenih mreža uz hashtagove: #winterbiketoworkday, #winterbiketoworkdayZG, #winterbiketoworkdayHR

VIDEO: Divne vijesti za bicikliste: Postavlja se jedinstveni zeleni asfalt na nasip u Zagrebu


 

Komentara 2

Avatar korisničko_ime
korisničko_ime
14:15 08.02.2024.

Bolje nek im dijele priručnike kako se ponašati u prometu

Avatar rubinet
rubinet
14:18 08.02.2024.

Udruga Sindikat biciklista? Tko im dade takovo posvema neprikladno, bombastično, neprimjereno ,ishitreno, izvještačeno ime?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije