Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SABORSKA ZASTUPNICA

Selak Raspudić: Novi model odvoza otpada za većinu građana znači poskupljenje

Hrvatski sabor sjednicu je nastavio s raspravom o novom Zakonu o zaštiti prijavitelja nepravilnosti, odnosno zviždača
Luka Stanzl/PIXSELL
25.01.2022.
u 11:56

Selak Raspudić ističe kako je najava novog modela odvoza otpada u Zagrebu pokazala da je Tomislav Tomašević „na putu da nadmaši visoke HDZ-ove standarde u obmanjivačkom načinu upravljanja životima građana“

Zastupnica Marija Selak Raspudić (Most) prozvala je u utorak zagrebačkog gradonačelnika zbog trenutka u kojem uvodi novi model naplate odvoza otpada u Zagrebu te naglasila kako će za većinu građana taj model značiti skuplji odvoz smeća.

„Većinu građana novi će model zbrinjavanja otpada stajati više. Ne možemo mi tako malo otpada proizvesti koliko oni skupo mogu naplatiti“, kazala je zastupnica u slobodnom saborskom govoru. Spočitnula je Tomislavu Tomaševiću što se sjetio dizati cijene komunalnih usluga u trenutku sve veće inflacije, rasta cijena hrane, struje, proljetnog rasta cijene plina. Selak Raspudić ističe kako je najava novog modela odvoza otpada u Zagrebu pokazala da je Tomislav Tomašević „na putu da nadmaši visoke HDZ-ove standarde u obmanjivačkom načinu upravljanja životima građana“, pokazujući to na primjeru „tajminga“ kada novi model odvoza stupa na snagu, a to je 1. srpnja.  

Tada većina građana odlazi na odmor pa će imati manje volje za pritužbe, a proizvodit će i manje otpada pa neće biti svjesna koliko košta novi model dok ne dođe jesen, a onda 'pojeo vuk magare', kazala je.  Tomaševiću je poručila: "Gradonačelniče, svaka čast na transparentnosti i socijalnoj osjetljivosti." Platformu Možemo! prozvala je zbog načina na koji je reagirala na sramotni komentar Josipa Jagića, savjetnika te platforme.

"Propagandu im kreira osoba koja smatra da je ubijanje katoličkih svećenika odlika dobrih starih vremena. 'Možemovci' se nisu pokazali principjelnima i nisu raskinuli suradnju s dotičnim, oni su tek osudili pojavu, a spasili druga", konstatirala je Selak Raspudić.

 

 

Komentara 9

Avatar Purgerdragovoljac
Purgerdragovoljac
12:54 25.01.2022.

Zagreb bu nam tek sada postal smetlište, jer budu hitali smeće po haustorima, gradskim parkovima, gradskim potocima i gdje god bu prilika. A o tome da budu nam naplaćivali kazne zato kaj bu netko drugi nepoznati hital u kontejnere bez označenih vrećica.......pa kaj se vraćamo na divlji zapad gdje se pucalo po kome si stigel, ili glumimo pravnu državu u kojoj svaki odgovara za svoje postupke?

ME
MediciKM
12:42 25.01.2022.

A nego što smo mislili. Da će ova ekipa raditi na dobrobit građana..yeah, moš misliti. Ja već sada sve odvajam ali ova cijena od 4kn za vrećice od 20 litara je sramotna. Da je Senf mislio ozbiljno, trebao je te vrećice davati od 1.7.2022-31.12-2022 besplatno kao neki period prilagodbe a nakon toga prodavati za 1kn. Ovako će imati Grad Smeća..vidim kako se moji susjedi odnose prema toma sada a mogu misliti kako će od 1.7.

PV
prcko.vitamincic
14:11 25.01.2022.

Ne pada mi na pamet davati 4 kune za vrećicu, ljudi malo razmislite, oni koji su lijeni nema im druge, neka ih deru, ostali, draga prirodo, draga planeto, oprosti, ali ovi političari su nas natjerali da te trujemo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije