Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stan u najam

Sedmero djece Čelana za Božić dobilo krov nad glavom

Bandić daje gradske stanove u najam
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
24.12.2013.
u 08:16

Uoči Božića i Nove godine gradski stanovi u najam za 22 zagrebačke obitelji

Tamara je najmlađe, a Benedikt najstarije dijete devetočlane obitelji Čelan koja će se za ove blagdane nakon 15 dugih godina podstanarstva useliti u gradski stan.

Ključeve su preuzeli jučer zajedno sa još 21 obitelji koje su u raznim dijelovima grada u najam dobile gradski stan za 2,70 kuna najamnine po četvornom metru.

Stanovi od 30 metara

Gradonačelniku Milanu Bandiću to je, kako sam kaže, praksa prije svakog Božića i Nove godine, a obiteljima koje su ili žrtve obiteljskog nasilja ili imaju dijete kojem je utvrđeno oštećenje, a u imovini nemaju baš nikakvu nekretninu, prilika da svoje stambeno pitanje riješe na rok od pet godina.

To je, naime, razdoblje u kojem mogu uživati u gradskoj nekretnini, a ukoliko se nakon isteka određenog roka situacija, naročito ona financijska, ne izmijeni, obitelji imaju pravo na produljenje roka.

– To je veliki događaj za cijelu našu obitelj. Uvjereni smo da je to Božje djelo. Živjeli smo dan za dan kao podstanari, mijenjajući stanove po Zagrebu, ali je teško sa sedmero djece.

Vodimo skroman život, tako učimo i našu djecu, zato nam je ovo zasigurno najljepši Božić – poručili su supružnici Katarina i Mario Čelan, koji obitelj uzdržava samo svojom inženjerskom plaćom.

Petogodišnjim rokom najma izbrisana je donedavna praksa “bivšeg stanarskog prava” pa su tako najavljene i stalne kontrole.

– Nema trajnog rješavanja stambenog pitanja, nema onoga što je bilo bivše stanarsko pravo. Sve je najam, uz našu redovitu kontrolu koju ćemo pratiti – rekla je Branka Škrnjug, pomoćnica pročelnice za upravljanje imovinom grada. Dodijeljeni stanovi imaju od 30 do 80 četvornih metara, a većina se nalazi u Novom Jelkovcu.

Useljavanje će početi već 27. prosinca.

Pravo legalizacije

– Ovih će se dana korisnici useliti u svoje stanove. To je najvažnije – poručio je gradonačelnik Bandić.

Podsjetimo, u vlasništvu Grada više je od šest tisuća stanova, no koliko je praznih nije jasno odgovoreno.– Praznih stanova je malo – kazala je Škrnjug. Z

a čak 1200 gradskih stanova u kojima građani žive ilegalno ipak će proteći vrijeme da se oni daju na korištenje nekome drugome jer su upravo ti građani odlukom Skupštine dobili priliku da predaju zahtjev za legalizaciju u propisanom roku.

Komentara 1

Avatar ankabutorac
ankabutorac
09:52 25.12.2013.

Mada se to nece objaviti...ali ja bi nekim umjesto stana djelila antibebi pilule ili one male skarnicleke...devetoro djece, bez stana, bez love...kakva neodgovornost...prije su se stanovi djelili radnicima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije